RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotball på historisk grunn

Fordi utendørs treningsmuligheter for fotballgruppene i Lambertseter Idrettsforening (LIF) er dårlige, vil synet av gutter og jenter med søle oppetter beina være helt vanlig.. De trener både hardt og målrettet under faglig ledelse av Jørn Karlsvik og andre engasjerte ungdomsledere. Dristighet har alltid vært et kjennetegn for foreningen som ulovlig ble stiftet i april 1945. En kunstgressbane er ønsket av ledelsen av (LIF). Enig i dette kravet.

Men lagene trener på historisk grunn. Noen har vært her før oss hevdes det fra forskere. Arkeologiske utgravninger er påbegynt men ikke avsluttet ennå. Viktig å få kjennskap til hvor historien om landet finnes.

Arkeologiske funn om fortiden er viktig for alle som vil skape et nasjonalt fellesskap. Men arkeologiske utgravninger må ikke bli en bremsekloss for aktivitet. Fotballgruppene på Lambertseter trener på historisk grunn og de vil fortsette med denne treningen uansett landets historie og fortid. Ungdomsarbeid i bydelen er avhengig av engasjerte ledere uten lønn. Fotballen er et symbol på lagspill. Barn fra ulike kulturer finner hverandre i felles kamp om ballen. En kunstgressbane kan plasseres over de funn som har blitt oppdaget. Historien forsvinner ikke. Alt blir registret og arkivert. Kunstgress kan flyttes etter behov.

Området hvor lagene trener er også under vurdering av planetater som vil ha helhetsplaner for utbygging av Oslo. Helt greit. Men planer må ha datostempel. Planer må ikke hindre aktivitet eller barns fysiske utfoldelse. Nei. Planer om utbygging av Sæterkrysset er skrekkens eksempel på planlegging brukt til hinder for utbygging. Hallprosjektplan, reguleringsplan, arkeologiske utgravninger og andre langtidsplaner er nødvendige men må datostemples for ferdigstillelse. Ellers bare til irritasjon for en lokalbefolkning.. Altså: La fotballene få rulle på Lambertseter til glede for mange barn og ungdom. Utbyggingsplaner må vurderes på nytt i lys av nye behov og ønsker. Planene kan deles opp og datostemples. En kunstgressbane er nødvendig nå .


Tedd Urnes

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere