RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Fotballcup mot rasisme

Ungdomsskolelever på Jordal og Hovin ladet opp til juleferie med fotballturnering mot rasisme i Vallhall.

VALLE: I samarbeid med Vålerenga mot rasisme arrangerte elevene turneringen «JoHo mot rasisme». I fire timer ble det spilt en rekke kamper mellom forskjellige klasser fra de to skolene.

– Det viktigste med turneringen er å forebygge rasisme. Elevene stiller opp uansett om de er gode eller dårlige, hvite eller svarte, eller rike eller fattige. Det er ikke de beste lagene som premieres, men lagene med de morsomste og mest fantasifulle kostymene, sier Robert Lindgren fra Hovin skole og JoHo-komiteen.

Ivrige VIF-spillere

To av elevene som deltok på turneringen var Hovin-jentene Caroline Ringen og Tyra Hagen. 13-åringene synes tiltaket om fotballturnering mot rasisme er kjempebra.

– Dette er veldig gøy. Det er en fin måte å møte andre folk på. Vi har spilt mot lag fra både egen skole og Jordal skole, sier 13-åringene som til daglig spiller for Vålerenga J96.

– Det blir litt mindre seriøst i en slik turnering, og vi er med bare for gøy. Gutta tar det nok mer seriøst, og noen av dem blir litt sure hvis de gjør det dårlig, ler Caroline og Tyra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere