RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballfest i hagebyen

I idylliske omgivelser i Lille Tøyen Hageby får flere av Oslos yngste fotballsparkere spille fotballkamp med drakt og dommer for første gang.

Lille Tøyen: Innimellom store eiketrær og ærverdige byvillaer kryr det med småtasser i "kjoledrakter" og med fotballstøvler på beina. De vimser omkring, og veksler på å mase om is og å henge i målnettet. Det store høydepunktet er likevel fotballkampen. Oslo Fotballkrets arrangerer ikke seriespill for barn under 7 år, men det gjør Lille Tøyen FK. Tre dager i uka i ti uker, med sommerferien innimellom. Denne mandagen er det til og med strålende sol da barn helt ned i 5 årsalderen boltrer seg på den vesle grusbanen.
Vi er veldig stolte av dette arrangementet. Klart det er stas å diske opp en slik festramme for de aller yngste, der de får spille med drakt, publikum og hele pakka, sier leder for Mikroserien, Nils G. Andresen fra Lille Tøyen FK.

Kjente ikke motstanderne

Han forteller at det er veldig individuelt hva slags tilnærming til fotballkampen barna kan ha.
Noen tar seiersrunden når de scorer, mens andre er mer opptatt av å bygge sandslott, ler Andresen. Østkantavisa får se et skikkelig lokaloppgjør mellom Lille Tøyen hvit og Vålerenga Gigantene. Fotballgleden er i fokus, både på banen og langs sidelinjen. Lars Børja ser på barnebarnet sitt, Martin Børja (5), som spiller for VIF.
Forrige gang var det faktisk litt krise. Da ville ikke Martin gå ut på banen, fordi han ikke kjente motspillerne, flirer bestefar Børja. Denne gangen gikk det lettere.
I dag var det bånn gass, rett ut på banen, forteller bestefar.

Klyngefotball

Kampene spilles 2x15 minutter, med fire utespillere og en keeper på hvert lag. Det er ifølge Nils G. Andresen helt perfekt.
Modellen fra NFF er helt suveren. Med mindre bane får alle mer ballkontakt, mener han. Formasjonen til både Lille Tøyen og VIF er god, gammeldags klyngefotball, alle løper i samme retning etter ballen. Og når du først har fått tak i ballen, gjelder det å holde på den. Litt utover i kampen er det riktignok noen unge fotballgutter som faller litt fra iblant. Da Lille Tøyen-keeperen på et tidspunkt skal ta "utkast" fra 5 meterstreken, står en hel mur med VIF-gutter foran ham. Resten av Lille Tøyen-laget er opptatt med hverandre, og noe annet.

Moro med mål

Begge lag scorer flere mål, men det holdes det ikke styr på. Eller?
Jeg pleier å si at resultatet kan du fortelle til onkel eller bestemor som ikke var med når du kommer hjem etter kampen, og siden glemmes. Vi fører ikke noe statistikk, og alle får premier på slutten av sesongen, understreker Andresen. Men det snakkes da litt om scoringene langs sidelinjene likevel, og moren til Vålerenga-spiller Francklyn Wollum Goulhi (4), Janne Wollum, forteller at det sønnen hennes husker best fra kampene er nettopp hvor mange mål han har scoret, og om de vant eller ikke.
Det er veldig gøy å vinne, da. Men han er også veldig opptatt av hvem som kom til å sparke hvem og slike ting, ler moren. I dag scoret Francklyn hele tre mål mot Lille Tøyen, og nikker bekreftende da Østkantavisas utsendte spør om han er stolt over det.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere