Fotballgutta må avlyse treninger

Kjell Kristiansen er lei av å vente.

Kjell Kristiansen er lei av å vente.

Ingen har tatt seg bryet med å gjenåpne gymsalen på Romsås senter. Fotballguttene har ikke hatt noe sted å trene på lange tider.

ROMSÅS: Det har vært stille i gymsalen på Romsås senter i ett og et halvt år. Verken musikk eller ball har kommet innenfor den stengte døren. Etter lekkasjen og brannen for et drøyt år siden har ingen tatt på seg ansvaret for å reparere skadene. Det får fotballguttene og aerobicmedlemmene i Romsås IL smertelig merke.

- 12-19-åringene har ingen steder å trene, forteller leder av idrettslaget, Kjell Kristiansen.

Fotballgutta og aerobicgruppa har brukt gymsalen siden den åpnet på 70-tallet.

Ingen steder å trene

- Aerobicgruppa har mistet 60-70 medlemmer fordi de har måttet flytte inn i et lite rom på Svarttjern skole. Når plassen er dårlig, velger flere Nautilus i stedet, sier Kristiansen.

Verre er det for fotballen. Gutta har ikke fått trent etter gymsalen ble stengt.

- Det er rett og slett ingen steder å være. Vi kunne ha vært i gymsalen til Tiurleiken skole. Problemet er at det er gipsvegger der, og dermed er det ikke lov til å bruke ball der, sier Kristiansen. Å trene ute var et alternativ, helt fram til etableringen av kunstgressbanen på Bjøråsen. Fram til kunstgresset er etablert, må ballen holdes unna.

Lekkasje

Romsås IL jobber fortsatt for å få noen til å ta ansvar for gymsalen.

- Ingen påtar seg ansvaret, verken kommune eller eiere. Vi er totalt oppgitt. Vi er avhengig av gymsalen, forteller lederen for idrettslaget.

Det er ikke bare gymsalen som har vært utsatt for vannskade. Både badet og apoteket har lekkasjer. Bøttene utenfor apoteket er et bevis på det.

Må ha gymsalen tilbake

Da vannlekkasjen oppsto for fullt i gymsalen ga Romsås IL beskjed til kommunen. Ingenting skjedde. Vannlekkasje har det vært flere ganger, og merkene etter vannet er tydelig på veggene i gymsalen.

- Vi har mast og mast, men det hjelper ikke. Romsås er et satsingsområde i bydelen, men her på senteret merker vi ingenting, sier Kristiansen.

Ikke bare vil Romsås IL tilbake til gymsalen, de må. Avlyste fotballtreninger og mindre medlemmer for aerobicgruppa er ikke gode nyheter for idrettslaget.

-Vi vil ha tilbake gymsalen, det må vi for å ta vare på idretten. Nå lever vi i håpet om å få salen tilbake, enda det har sett mørkt ut lenge, kommenterer Kristiansen.

Nå forteller driftsansvarlig og Idrettsetaten at taket skal restaureres. Det betyr av etaten kan pusse opp gymsalen etter taket er utbedret. Gymsalen kan da gå mot en reåpning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.