RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballjente ble bydelsdirektør


MIN BYDEL: Kari Andreassen er ny og svært engasjert bydelsdirektør i Bydel Ullern.
MIN BYDEL: Kari Andreassen er ny og svært engasjert bydelsdirektør i Bydel Ullern. Foto: Foto: Vidar Bakken
Kari Andreassen tok seg tid til å redde fotballklubben Kongsvinger før hun ble Oslos yngste bydelsdirektør i Bydel Ullern.

ULLERN: Klokken 05.00 ringer en vekkerklokke i Kongsvinger. Da forbereder Kari Andreassen seg til en ny dag i Bydel Ullern, hvor hun ved årsskiftet tiltrådte som ny bydelsdirektør. Hun har ingen planer om å flytte til byen, selv om hun ville spart mange morgentimer.– Jeg er Kongsvinger-jente og har bodd der siden jeg kom hit som sjuåring. Jeg har ingen planer om å flytte til Oslo, sier Andreassen.

På Kongsvinger bor hun med samboer og fire barn, to gutter og to jenter, i alderen ni til atten år.

Unngikk konkurs

Andreassen er ikke enig i ingressen som sier at hun alene reddet Kongsvinger fotballklubb, men hun var inntil nylig styreleder i Kongsvinger IL Toppfotball.

– Egentlig er jeg ikke så veldig interessert i fotball, men klubben var økonomisk i store vanskeligheter. For meg dreide det seg om å hjelpe en klubb som har stor betydning for vårt distrikt. Samfunnsengasjert som jeg er ville jeg bidra til lokalsamfunnet. Det hele startet med en ressursgruppe med mål å rydde opp i økonomien, sier hun.

– For å gjøre en lang historie kort så tok vi over styringen av klubben og unngikk konkurs. Jeg jobbet vettet av meg i en periode. Jeg måtte si fra meg styrevervet da jeg fikk jobben her. Det lot seg ikke kombinere, sier Andreassen.

Klisjeen «beste vestkant»

Med sine 43 år er hun Oslos yngste bydelsdirektør, men er ingen novise av den grunn. Det var ikke hennes rolle som styreleder i en fotballklubb som sto øverst på CV-en. Hun kommer rett fra jobb som rådmann i Grue kommune.

Hun lever godt med overgangen til tabloidklisjeen «beste vestkant»

– Jeg har vært mye ute i bydelen og møtt mine medarbeidere, mennesker som er brukere av vårt tjenesteapparat og ikke minst bydelens politikere. Alle steder blir jeg møtt av hyggelige og imøtekommende mennesker, så klisjeen som ofte blir brukt negativt, er avblåst for mitt vedkommende. I denne bydelen treffer jeg riktignok folk som er mer rettighetsbevisst og overveiende mer ressurssterke enn det jeg er vant til. Det er ikke negativt. Det skjerper oss bare ytterligere, sier Andreassen.

Hun mener at Bydel Ullern står overfor mange av de samme utfordringene som andre steder i landet.

Utfordringene

– Det er ikke de samme sosiale utfordringene som jeg er vant til, men bydelen har utfordringer på andre områder. Jeg vet at ungdom i bydelen har kommet dårlig ut i rusundersøkelser og at bydelen senere har lagt ned mye arbeid i forebyggende tiltak. Jeg kommer til å ha mye fokus på nettopp forebyggende arbeid rettet mot barn, unge og eldre, sier hun.

– Barnevernet er et annet viktig område i en bydel hvor barnevernsaker ofte kommer for sent opp i dagen. Vi har også noen viktige, kortsiktige utfordringer å ta tak i. Jeg er bekymret for seniorsenteret på Ullerntunet som foreløpig ikke har fått nye lokaler før bygging av nytt sykehjem setter i gang.

  Det samme gjelder 14 boliger i høyblokka for dem med psykiske lidelser og ikke minst må vi ha lokaler til Hjørnesteinen, dagsenteret for psykiatri. Dette skal vi finne en løsning på.

Hun snakker engasjert videre om viktige områder av tjenestetilbudet, som at bydelen mangler boliger for vanskeligstilte og for dem med funksjonshemning.

Gode og dårlige sider

– Hva bunner engasjementet i?

– Jeg er genuint samfunnsengasjert og gjennom jobben får jeg utløp for dette engasjementet. Jeg liker å jobbe i spenningsfeltet mellom politikk og administrasjon. Jeg valgte byråkratiet, men er nok ingen typisk byråkrattype.

– Hva er dine beste og dårligste sider som leder?

– Jeg mener stikkordene sosial, engasjert, tydelig, involverende og direkte sier noe om min ledelsesstil. Jeg er opptatt av at avstanden mellom ledelse og den enkelte tjenesteutøver skal være så liten som mulig. Det innebærer god informasjon og involvering på alle plan, hvor ledere på alle nivåer er med i samhandlingen, sier hun.

– Når det gjelder svake sider, så kan det være at jeg i noen sammenhenger virker utålmodig og tar for raske beslutninger. Jeg er veldig resultatorientert og vil at ting skal skje fort. Det viktigste og mest motiverende er at jeg synes jeg har en fantastisk morsom jobb som jeg gleder meg til hver dag, sier Andreassen.

Da ringer klokken for deg i morgen også – klokken 05.00.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere