RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotballklubb fikk 50.000

Det var barn og unge i Haugerud Fotball som vant de 50.000 kronene som Canal Digital “Gir tilbake”.

HAUGERUD: Mange gode søknader kom inn, men valget falt på Haugerud-klubben og deres arrangement ”Fotballmoro i Høstferien”.

Pengene skal brukes til å redusere deltakeravgifter slik at enda flere barn og ungdom har mulighet til å delta.

Les mer om "Gir tilbake"-prosjektet: Ditt lag kan få penger – men vær rask!

Flere skal med hos Haugerud

Gjennom prosjektet ”Gir Tilbake” deler Canal Digital ut prosjektstøtte på 50.000 kroner til barne- og ungdomslag i ti norske byer. Pengene ble delt ut i samarbeid med Vålerenga fotball og Norsk Toppfotball, i pausen på søndagens tippeligakamp.

– Vi har fått veldig mange gode søknader til alt fra cup-deltakelse til oppussing av garderober og baner. Det er gledelig å se at det er mye både engasjement, initiativ og dugnadsånd knyttet til barne- og ungdomsfotballen i Oslo. Samtidig viser også søknadene at det finnes store behov rundt i de ulike klubbene, sier Catharina Kokkim, Informasjonssjef Canal Digital Kabel-tv

En klubb skilte seg imidlertid ut blant søkerne. Haugerud fotballklubb søkte støtte til aktiviteten ”Fotballmoro i høstferien” med et klart mål å gjøre aktiviteten tilgjengelig for så mange som mulig i nabolaget.

Prisen blir en tredel

For å få til det må deltakeravgiften enda lenger ned.

– Vi har gjort noen forsøk på fotballskoler allerede, både i sommer og fotball-SFO nå til høsten og vinteren. Til tross for at vi har mange hundre barn i den aktuelle målgruppen, har vi svært få påmeldte. Vi har lagt prisene så lavt det lar seg gjøre, og godt under normal avgift. Likevel ser vi at deltakeravgiften er til hinder for mange, noe vi også har fått bekreftet fra barn og foreldre underveis, forklarer Dag Endal, styreleder Haugerud Fotball.

For Haugerud ble det viktig å se om det er mulig å øke deltakelsen dersom egenandelen ble lavere.

– Med midlene vil vi kunne tilby en ukes fotballskole som vanligvis ville ligget på rundt 1500 kroner, så lavt som ned i 4-500 kroner per person, og vi tror at dette kan gjøre tilbudet relevant for mange flere, avslutter Endal

Viktig å bidra til at flere får delta

For juryen var det spesielt gledelig å kunne tildele pengene til en klubb som ikke bare søker om et spennende prosjekt, men som utviser stort samfunnsansvar og engasjement for sitt nærmiljø.

– Haugerud jobber aktivt for integrering gjennom fotball, sport og aktiviteter. Klubben har operert med lave deltakeravgifter for å sørge for at flere skal ha råd til å være med på de sosiale og sportslige prosjektene klubben arrangerer. Med «Fotballmoro i høstferien» vil klubben gjerne ta dette arbeidet ett skritt videre, sier Kokkim.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere