*Nettavisen* Nyheter.

Fotballnaboer

Gowthaman Arumugam (11), Marcus Engebretsen (11 1/2) og Mathias Blårud (11) bor i samme gate på Vestli. Forrige uke var naboene sammen på fotballskole på Jesperudjordet.

Jesperudjordet: Der ble de kjent med Mads Olafsen (12). De fire guttene har akkurat fått utdelt diplom og fotball som bevis på at Vestli fotballskole nå er gjennomført med glans.
Det har vært gøy. Vi har lært kondisjonstrening, skytetrening og oppvarming, forteller Gowthaman stolt.
Også har vi spilt mange kamper, legger Mathias til.
Og masse straff! ler Marcus. De andre nikker bekreftende.
Hvis vi har gjort noe feil eller ikke fulgt med så måtte vi løpe opp og ned bakken her, eller rundt banen, ler guttene. Det er tydeligvis en del av gamet.

Stor frokost

Det er Oldemannsligaen i Vestli som er teknisk arrangør for fotballskolen. Vidar Teigen leder an.
Vi er en del bestefedre og -mødre som har litt ekstra med tid, og da passer det veldig godt å være med på dette. Vi ønsker å legge til rette for de unge i klubben også, sier han. Vidar Teigen har vært med i ledelsen i 25 år og synes fortsatt det er like moro.
I år er vi overraskende mange. Vi hadde håp om å få med 80 unger, men vi endte faktisk på rundt 90 fotballsparkere. Neste år runder vi 100, sier Teigen. Klubbhuset på Jesperudjordet har vært åpent fra klokka 7.00 om morgenen og til 15.00 på ettermiddagen.
Det vil si at foreldre som begynner tidlig på jobben kan levere barna likevel, understreker Teigen. Mellom 8.00 og 9.00 er det frokost.
Vi bespiser faktisk 130 personer. Det er ikke småtteri, smiler Teigen og påpeker at dette er mulig takket være det store klubbhuset.

Spilte på Barca

Fotballnaboene og Mads syns det var kult å spise frokost sammen på klubbhuset.
Det var en slags tradisjon under de frokostene. Det var at vi kasta korker på hverandre og banka i bordene og sånn. Vi fikk litt kjeft etterpå, men det var skikkelig kult, forklarer Mads og ler.
Enda kulere er de triksene de har lært i løpet av uka. De trikser med begge beina, fot og lår. Legger ballen død på nakken og på panna. Gowthaman prøver seg på push-ups mens ballen ligger på nakken. Under uka har de spilt på topplag som Manchester United, Barcelona, Inter og Real Madrid, og det er dit gutta drømmer om å spille i framtida også.
I mellomtida venter ballbingen på Jesperudjordet og skolestart.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.