*Nettavisen* Nyheter.

«Fotballproffen»

Kristian Skalland Moen ser utover tribunen på Bislett stadion der han sitter på Skeid sine hjemme kamper. FOTO: ARE KOLSTAD

VG Netts Kristian Skalland Moen (27) er Nordstrand-gutt og spiller på Nordstrand 3. Han dro til USA for å prøvespille for Seattle Sounders.

BISLETT: Det var veldig gøy å være med i proffdrømmen, men jeg visste at det ville bli tøft å bli proff, forteller Kristian med et glimt i øye.

Jeg har ikke gitt opp ennå, vinnerne av triksevideokunkurransen får prøvespille med Lyn, ler Kristian. Dette er for guttene jentene får prøvespille med Røa.

Jeg var en av de som slet mest på de fysiske testene innrømmer Kristian, men de andre jukser med en gang trenern så bort, forteller han videre. Jeg kunne ikke jukse fordi jeg hadde et kamerateam på meg hele tiden, sier han med et smil om munnen.

Drømmen

Kristian har tidligere jobbet i Nordstrands Blad, har vært innom Aftenposten før han etterhvert endte opp i VG nett der han har vært i et og et halvt år. Han innså tidlig at han ble nødt til å gi opp drømmen om å bli profffotballspiller.

Jeg la fra meg prøffdrømmen tidlig og bestemte meg for å bli sportsjournalist, forteller Kristian. De to første episodene av proffdrømmen har hatt over 70.000 seere hver, forteller en stolt Kristian. Selvom Kristian ikke ble proff når han var på prøvespill, spiller han fortsatt fotball. Han er bra fotballspiller sier til VGTV, Richard Hellerud, trener på Nordstrand 3. Kristian er en ekte oslogutt og holder med oslo laget Skeid.

Jeg gleder meg til å dra Bislett å stå å heie med de 20 andre Skeid supporterne, sier han med et glimt i øye.

Viste seg fram

Selvom Kristian ikke endte opp som proffspiller i USA, har han opplevd mye i løpet av den korte tiden proffdrømmen ble laget.

Vi hadde en mot en øvelse, da dro jeg først av en motspiller også scorte jeg på keeper, forteller han stolt.. I tillegg til å ha spilt fotball har Kristian gjort mye annet, som ligner på et proffliv. Han har datet dlamourmodeller, kjørt Ferrari, lært å finte av Trabzonspor spiller Alanzinho og scorings feiring av Lyn spiller Kim Holmen, men det værste var å bli tatt bildet av i boxern.

Det å bli tatt bilde av i boxern var vanskelig, jeg er ikke kjempe komfortabel med å kle av meg foran kamera. Når vi var i Seattle sto vi utenfor stadion før en NFL(Amerikansk Fotball) kamp å delte ut bilder av meg i boxeren til alle og en hver. Kristian fikk mye ut av Proffdrømmen, en tur til USA, en kjøretur med Ferrari og en idolaktig fotball try out, alt dette ut av en enkel proffdrøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.