*Nettavisen* Nyheter.

Fotballtrening året rundt

Bak fra venstre:Håvard Halleråker, Amar Hamzic, Åsmund Tollefsen, Mats Olsen, Sebastian Lauritzen, Adrian Årstad Thomle, Andreas Alsvik, Bernard Remvik og Yash Joshi. Midten: Fredrik Daae. Foran, Joachim Remvik, og Daniel Håkon Willumsen. Foto: Foto: Kaja Stabursvik

Kunstgressbanen på Rustad står nybrøytet og klar til bruk etter hvert eneste lille snøfall denn vinteren.

RUSTAD: I november signerte Rustad IL en ny kontrakt om maskinell brøyting av to tredeler av fotballbanen, og i disse dager er det mye aktivitet på banen.

Trener for Rustads gutter 14, Bernard Remvik, er svært fornøyd med den nye brøyteavtalen. I fjor måkte guttene banen for hånd med snøskuffer etter hvert snøfall, men nå tar brøytemaskinen seg av jobben.

Brøytebilen står parat

Remvik trener guttene fem ganger i uka, og han mener det er veldig viktig at banen blir måkt på vinterstid.

– Det er ikke alle som går på ski, og da er det en del som ikke får trent på vinteren. Fotball har blitt en helårsidrett, og det har vært mye styr med å få måkt banen de siste åra, men nå er det blitt veldig bra, sier Remvik. Han forteller at brøytebilen står parat og måker så snart snøen faller.

Vintertrening

Guttene til Remvik spiller på høyeste nivå i Oslokretsen, og akkurat nå er de i gang med en vinterturnering.

– Det er klart det er viktig for oss å ha muligheten til å trene fotball når vi deltar i vinterserien, og guttene har sto glede av å få spille på en så god bane som dette hele vinteren igjennom, sier Remvik.

Miljøhensyn

Remvik ser også miljøperspektivet rundt måking av banen, og synes det er en kinkig situasjon. Klubben fikk først avslag på søknaden om vintermåking på grunn av miljøhensyn, før de fikk gjennomslag for søknaden i budsjettforliket for 2011.

– Det er synd at måkingen kan føre til miljøproblemer i forbindelse med østensjøvannets biologiske mangfold, sier Remvik. Allikevel påpeker treneren at den helsemessige gevinsten og viktighen av å holde ungdommen i aktivitet året rundt for å hindre frafall, er stor.

– I tillegg til at laget vårt får trent på banen flere ganger i uka, blir også banen brukt i helgene utenfor treningstidene. Dersom en brøytet bane holder ungdommen i aktivitet, og så lenge det kan redde minst én fra å falle fra, er samfunnet tjent med det, sier Remvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag