RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotgjengerfelt gir skolepatruljen problemer

Omplasseringen av fotgjengerfeltet i bunnen av Raschs vei har skapt hodebry for Bekkelagets skolepatrulje.

Bekkelaget: Skolepatruljen ved Bekkelaget skole har fått opplæring for det feltet som opprinnelig var oppmarkert nederst i Raschs vei. Denne opplæringen er ganske streng i Oslo, alle patruljer har sitt sted, og det hele avsluttes med en eksamen med politi og trafikketat, forteller Stein Olav Febakke, skolepatrulje-inspektør ved Bekkelaget skole.

Sikkerhetssoner

Febakke forklarer at politiet fastsetter såkalte sikkerhetssoner for skolepatruljen.

Vår sikkerhetssone går fra lyskrysset ved Jacobs og helt til innkjøringen til Sparbank Øst ved Kongsveien. Vår patrulje er godt opplært og skal ikke gi klarsignal til fotgjengere hvis det er biler i bevegelse i denne sikkerhetssonen, forteller Febakke.

Fotgjengerfeltet har i løpet av de siste fire månedene blitt flyttet tre ganger på grunn av veiarbeid og nå ligger altså feltet et annet sted enn der patruljen fikk opplæring. Dette har resultert i at skolepatruljen har vært ute av drift i de siste ukene.

Der hvor feltet ligger nå er det ikke trygt for ungene å stå. Om morgene bruker bilene dette som et flette-felt selv om det egentlig er vikeplikt her. Dessuten er krysset formet slik at feltet lander på en lang asfalt-tarm som ligger langt ute i veien. Det er ikke noe særlig at ungene står der. Hvis feltet blir liggende her må vi enten fryse patruljen eller gå gjennom en ny omfattende opplæringsprosess på det andre krysset foran skolen, opplyser Febakke.

Problemet håndteres

Elisabeth Skøyen, trafikkopplæringskonsulent i Trafikketaten, forteller at de har tatt problemet opp med Samferdselsetaten.

Ja, det har blitt problematisert, og per idag ligger saken hos Samferdselsetaten. Hvis gangfeltet blir liggende der det er nå, så må vi se på saken igjen og eventuelt gi patruljen ny opplæring ved Holtet-krysset foran Bekkelaget skole. Vi har ihvertfall måttet inndra skolepatruljen inntil videre, forteller Skøyen.

Tor Mangset, sjefsingeniør ved Samferdselsetaten, kan bekrefte at de skal se på problemet i løpet av de nærmeste dagene.

Jeg skal ut på befaring på Holtet om noen dager og se på feltet. Jeg håper og tror at vi kan få flyttet feltet tilbake slik at det ikke skaper problemer for patruljen, men det er jo endel arbeid i området som kommer inn i bildet, forteller Mangset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere