*Nettavisen* Nyheter.

Foto-debut på to fronter

Debutanten Ole Marius Jørgensen (1977) fra St. Hanshaugen har åpnet fotoutstillingen "Oslo - Christiania" i Kontoret Galleri i Wergelandsveien 23b, ved Kunstnernes Hus. Hans fotokunst kan også beskues i Oslo Domkirke.

HOMANSBYEN: I disse unike fotografiene av vår egen by blir vi dratt inn i en helt spesiell stemning, man kan føle at det er noe fiktivt eller filmatisk over bildene.

Noen gir en følelsen av å befinne seg i en helt annen tid, helt tilbake til middelalderen, andre gir et 1700-tallspreg, mens igjen andre er futuristiske eller fantasy-preget.

Fotografiene gjør virkelig inntrykk med sin kraft og mørke stemmning. Man blir rett og slett betatt.

Joda, jeg prøver å skru tiden litt bort fra dagens Oslo, sier Ole Marius Jørgensen.
Jeg har brukt mye tid på å finne steder som egner seg til å gjengi min forestilling av gamle Christiania som en mørk by. Gamle by-bilder har inspirert meg i dette arbeidet.

Jørgensen har sin utdannelse fra fotofagskolen i Trondheim, og en uavsluttet utdannelse innen film har han også bak seg. Men det er fotokunst han ønsker å leve av.

Utstillingen varer til 1. mars 2006. Kontoret galleri er åpent onsdag til fredag kl 14-18 og lørdag til søndag kl 12-16.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag