*Nettavisen* Nyheter.

Fotograf-legende vill av begeistring for nasjonalpark-forslag

EN STOR FAN: Naturfotografen Sverre M. Fjelstad hilser på en stor fan, leder av Oslo og Omland Friluftsråd, Tom Fremstad, som minnes sine barndoms dager i koie i skogen bak Bøler. Foto: FOTO: JULIE MESSEL

Østmarkas store sønn, Norges første naturfotograf Sverre M. Fjelstad, er naturlig nok overlykkelig over forslaget om nasjonalpark i Østmarka.

OSLO: Fjelstad hadde programmet Naturmagasinet i en årrekke på NRK på slutten av 60-tallet.Han har gjort unike filmopptak fra sjeldne og ikke fullt så sjeldne biotoper i Østmarka.

Også Ola Elvestuen (V), byråd for miljø og samferdsel, er positiv til forslaget.

LES SAKEN HER: Vil ha nasjonalpark i Østmarka

Fineste øyeblikk

– Jeg har hatt mange av mine fineste øyeblikk i Østmarka. Skogen har så mange kvaliteter, fra kulturmark til urskog og reservat, sier han.

Han er lommekjent i marka der deler av slekta hans opprinnelig kommer fra, fra Dølerud.

– Majoriteten av filmingen min er gjort i Østmarka. Det er et fantastisk område. På slutten av 60-tallet hadde vi ikke noe organ som tok seg av spørsmål om natur. Så seerne mine sendte spørsmål om dette rett til meg. Det var spørsmål om hva som var på fuglebrettet, til hva slags spor folk hadde funnet på terrassen, minnes den folkekjære naturfotografen.

– Ypperlig forslag

Sverre M. Fjelstad er svært begeistret over Østmarka Venners forslag.

– Det handler om graden av vern. En nasjonalpark i dette området er et ypperlig forslag, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.