RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotograf Robert Meyer viser levende og døde helter i Galleri MAP

Utstillingen« British Blues from the 60’s» bringer fram smilet og støvete minner. Robert Meyer har møtt utallige legender gjennom sin karriere.

TØYEN: – Vi snakker om en unik samling Rock ’n’ roll historie, materialet hans er så stort og omfattende at vi har valgt å fokusere på britisk 60-talls blues, sier gallerist Mari Ann Pettersen.

Fredag åpnet utstillingen, og det er mye snadder på veggene i Tøyengata, konsertbilder og portretter, Rory Gallagher, Stones, Animals, Clapton, for å nevne noe, og mye er ikke tidligere vist.

Tidlig på’n

Robert Meyer begynte å fotografere som barn, med familie og klassekamerater som objekter.

– Jeg visste allerede som 12-13-åring at det var fotograf jeg skulle bli, sier Meyer.

17 år gammel fikk han sin første fotografjobb, i Kripos, faktisk.

– Der tok vi jo bilder av sånt man ikke liker å se. Åsteder og framstillinger. Triste saker, men jeg var i gang. Og jeg var veldig fornøyd da jeg fikk nattskiftet som pressefotograf i Vårt Land.

Godt oppdratt

Unge Robert bodde i kunstnerkollektiv, og som tenåring og fotograf ble han raskt en del av kunst- og musikkmiljøene i byen. Gutten var veldig musikkinteressert, og godt oppdratt av sine to eldre brødre i etterkrigstidens populær-musikk.

Og han må ha gjort mye riktig på området nettverksbygging!

En snartur gjennom Meyers Iphone-album er ganske rått, og misunnelsen er litt vanskelig å tøyle.

– He, he, jo da, jeg har jo truffet noen legender, det ene har dratt det andre med seg, kan du si.

Lennon til Studentersamfundet?

Meyer har alltid hatt base i Oslo, men han har fotografert stjerner i både Oslo, Stockholm, Buenos Aires og London. Og fotografiene følges gjerne av gode historier.

– Det var jo et mindre musikkmiljø på 60-tallet, mange spilte sammen i ulike bandsammensetninger både i Europa og i USA, og jeg ble raskt en insider. Med keycard til alt som gjaldt, og kort vei til gode fotoavtaler.

Og er man først i Meyers posisjon, er det kanskje ikke så rart å spise frokost med Stones – i eget kjøkken? Eller sludre med John og Yoko om stort og smått?

– Jeg hadde John Lennon til egen disposisjon i London en gang, og han var jo en riktig hyggelig fyr. På spørsmål om han hadde vært i Norge svarte Lennon ærlig at det vet jeg jammen ikke, men bare inviter meg, du, så kommer jeg.

Med eller uten Beatles?

Robert Meyer gliser, og forteller at han raskt tok kontakt med Studentersamfundet og spurte om de var interessert i å få Lennon på scenen.

– Slikt ordner vi sjæl, var svaret jeg fikk.

Meyer rister litt på hodet.

– Det er muligens noen som har angret litt på det svaret.

Utstillingen i Galleri MAP varer til 27. mars, adressen er Tøyengata 32.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere