Fotograferte Picasso

Carl Nesjar og Sylvia A. Antoniou.

Carl Nesjar og Sylvia A. Antoniou.

I 17 år samarbeidet Carl Nesjar og Pablo Picasso sammen. Det er det blitt bok av.

Carl Nesjar har bodd i kunstnerboligen sin på Trolltun siden 1959.

BØLER/SENTRUM: Torsdag 23. april lanseres boken "Et samarbeid i betong" som forteller i ord og bilder om det unike samarbeidet mellom Carl Nesjar og Pablo Picasso. Boken forteller historien fra Nesjars ståsted, og er ført i pennen Sylvia A. Antoniou.

Aldri vist

- Det har aldri vært publisert bilder av hvordan arbeidet foregikk, sier hun. Antoniou har jobbet sammen med fotograf Jan Robert Williamsen med å finne frem gamle negativer og bilder, mens fotografen selv, Carl Nesjar, har stått for det endelige bildeutvalget.

LES OGSÅ: Stiller ut i Málaga

Utvalgte bilder

Samtidig med boklanseringen åpnes en fotoutstilling i Galleri R5, med tolv bilder fra samarbeidet mellom de to kunstnerne. Galleri R5 i Akersgata 59 ligger vis-à-vis det synligste eksemplet i Oslo på Picasso og Nesjars samarbeid, nemlig Fiskerne (1969), som pryder en eksteriørvegg på Y-blokken i regjeringskvartalet. Mens Picasso tegnet, sørget Nesjar for å realisere veggdekorasjonene i naturbetong. Dette resulterte i fem veggdekorasjoner i regjeringskvartalet, og i alt 33 veggdekorasjoner og frittstående skulpturer i sandblåst betong - oppført over hele verden.

- Picasso besøkte aldri Oslo, han reiste nesten aldri. Det var bortkastet tid. Han ville heller være hjemme og male bilder eller lage skulpturer, sier Carl Nesjar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.