RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotokunst på Elenor


Vakkert fargespill: Bildet har kunstneren kalt "Dancing tulip" (utsnitt).
Vakkert fargespill: Bildet har kunstneren kalt "Dancing tulip" (utsnitt).
Ullern-kunstneren Tore Ramstad hadde vernissage på Galleri Elenor lørdag. Oppmerksomheten retter han mot de skjulte detaljene.

MAJORSTUEN/ULLERN: Det er nå gått fem år siden Ramstad begynte å fotografere. Han er autodidakt og bruker for det meste motiver hentet fra naturen, men arbeider i tillegg med portretter.

Hans kunstneriske prosjekt tar for seg naturens mangfold. Han retter oppmerksomhet mot skjulte detaljer betrakteren ikke umiddelbart ser.

Teknikk og motiv

Sin første separatutstilling hadde han i 2007 "The Nature of my mind" i Galleri Albin Art på Briskeby. Utstillingen bestod da av en serie mellomstore og mindre formater i både svart/hvitt og farger. Her hentet han hovedelementer fra naturen i sitt nærmiljø. Bildene vekket nysgjerrighet i forhold til både teknikken og motivene.

Stor spennvidde

Det er personlige, nesten intime, bilder Ramstad tar. Prosessen mot et bilde går ofte gjennom følelser, drømmer og stemninger. Flere av motivene kan se ut som de er malt på grunn av hans fototeknikk, evne til se mulighetene og kontrastene mellom jord, vann ild og luft. Det er i tillegg stor spennvidde i bildene. Alt fra naturalistiske motiver til abstrakte makroutsnitt av natur. Det opprinnelige avgrensede motiv gis et nytt liv, nærmest transcenderer. Dette gir en som betrakter en intuitiv opplevelse av å ha opplevd eller sett det samme som ham. Det er en sterk symbolikk til stede i bildene - noe tidløst, og originalt.

"Dancing tulip"

Ramstad bruker stadig treffende titler på engelsk som åpner hans billedverden. Evnen til å observere og fremvise motivene er med for å skape nysgjerrighet. Dette er hans andre separatutstilling.

Vernissage lørdag klokken 12.00-16.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere