RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fotoutstilling i fangehull

Fotoutstillingen Dark Light ble en suksess. Lars Skjegstad fra Stovner deltok med fire bilder.

Stovner/Oslo sentrum: Lars Skjegstad fra Stovner og hans medstudenter er overveldet over den store interessen, de trodde det ville bli mest venner, familie og kjente som ville komme på fotoutstillingen de har laget selv, med sine egne bilder.
- Vi har tilsammen hatt 1100 besøkende og 10-15 av bildene ble solgt, så dette har vært over all forventning, sier Stovner-gutten. Ett av bildene ble solgt for 10.000 kroner.
De første 40 fotostudentene ved studiet Digital fotograf ved Utdanningshuset har avsluttet sine eksamener og har de siste to ukene presentert et knippe av sitt arbeid i en spennende og innholdsrik utstilling. Fotografstudentene viser over 200 fotografier i et av Oslos mest særpregede lokaler i Fredensborgveien.

Ekte Stovner-gutt

Lars Skjegstad er født og oppvokst på Gamle Stovner. Han trives så godt der at han ikke ønsker å flytte fra hjemstedet sitt.
- Stovner er et fint sted å vokse opp og bo. Det skjer masse bra på Stovner, og tidligere var jeg engasjert i ulike kulturaktiviteter på Stovner, sier Lars Skjegstad
De 30 utstillerne har selv jobba på dugnad for å få lokalet i orden. Lokalet hører til Westerdahls reklameskole og består av mange mørke ganger i en slags bunkers.
- Hva har dette blitt brukt til før?
- Det har vært slakteri her, kanskje også bryggeri. Det kan også være ganger fra krigens dager, men det er det ingen som vet helt sikkert, sier Lars.

Abstrakte bilder

Fotoutstillingen heter Dark Light - og går fra mørkt og mysisk til lysere. Alle de underjordiske gangene er svakt belyst med stearinlys og vi beveger oss fra et mørkt rom til et dunkelt rom, og tilslutt går vi inn i et lyst rom.
Lars har alltid vært fotointeressert. Han avtjente førstegangstjenesten som fotograf ved Forsvarets mediesenter. Siden har han jobbet som frilans-journalist og -fotograf.
Lars Skjegstad stilte ut fire abstrakte bilder:
- Det er kun én eksponering på hvert av billdene, sier han. Han viser meg et bilde der det ser ut som det er flere personer på bildet.
- Det er samme person på bildet som beveger seg, forklarer han. Her har jeg brukt veldig lang lukkertid, to og et halvt minutt. Læreren min trodde også det var fire ulike bilder som jeg hadde lagt oppå hverandre da han først så det, sier Lars.

Drømmejobben

Lars kunne tenke seg å jobbe i en avisredaksjon som fotograf.
- Det jeg har lært mest av dette året på Digital foto er å være kreativ og tenke utenfor de vanlige rammene og å tørre å ta bilder som ikke alle liker.
- Hva er drømmenjobben din?
- Det må være sportsfotograf i VG, sier Lars, som har planer om videre fotografstudier.
Han fikk A på flere eksamener, så mulighetene er absolutt tilstede for at den unge, dyktige fotografen en dag skal få drømmejobben.

Drømmejobben er sportsfotograf i VG.
Lars Skjegstad, StovnerMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere