RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FpU sier nei til flere syriske flyktninger

VIL IKKE TA IMOT FLERE SYRIA-FLYKTNINGER: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU).
VIL IKKE TA IMOT FLERE SYRIA-FLYKTNINGER: Atle Simonsen, formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) ber moderpartiets landsmøte om å si nei til å ta imot flere enn 2.000 flyktninger fra Syria.

Det er i utgangspunktet stortingsflertall for å ta imot 10.000 syriske flyktninger, men Ap-leder Jonas Gahr Støre har forsøkt å få regjeringspartiene med på avgjørelsen.

FpU ber nå moderpartiet om å si nei til forslaget. De mener det holder med de 2.000 flyktningene som Stortinget allerede har vedtatt å ta imot.

– All historikk viser at det er mest effektivt å hjelpe flyktninger i eller nær hjemlandet. Da blir det også lettere for dem å returnere til Syria etter hvert, heter det i et resolusjonsforslag fra FpU.

I forslaget viser ungdomsorganisasjonen til at Norge har gitt en samlet humanitær bistand på 1,3 milliarder kroner til området i Jordan, Libya og Tyrkia siden 2011, samt at det sitter mange flyktninger i bosettingskø i Norge.

– Hensikten med asyl er å gi vern mot overgrep, ikke å åpne for ny innvandring til Norge, står det videre.

Forslaget skal behandles under Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen i helgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere