Gå til sidens hovedinnhold

Fra 1. januar 2015 blir det endelig stille på Huken

Byråd Hallstein Bjercke bestemte i en ekstraordinær generalforsamling i dag at fra 1. januar 2015 er det fullstendig slutt på Huken.

AMMERUD: – Det er vi så glade for. Vi har vært ganske utålmodige i forhold til dette. Og er svært glade for at byråden nå setter en dato, sier leder i Alnaelvas venner, Erik Grønvold.

Balansepunkt

Han var inne på Huken i formiddag sammen med byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke i formiddag:

– Vi mener vi har funnet et godt balansepunkt mellom lokale interesser og økonomiske interesser, sier Bjercke i en pressemelding i formiddag.
Oslo Vei hevder steinen fra Huken Pukkverk er en viktig miljømessig, fordi steinen her er langt bedre for miljøet enn annen type stein som brukes i asfalt.

Om Oslos overordnede miljøspørsmål knyttet til Huken, svarer Bjerckes byrådssekretær følgenden:

– Det har vært mange avveielser i forhold til nedleggelsen av Huken. Men det viktigste var hensynet til lokalmiljøet, sier Anne Sirid Koksrud.

LES OGSÅ: – Nedleggelse av Huken er et nederlag for Oslo

Bjercke har instruert selskapet Oslo Vei til å avvikle sine aktiviteter ved Huken pukk- og asfaltverk innen 31.12.2014.

Avvikling

En avviklingsperiode frem til 31.12.2014 vil gi selskapet mulighet til å foreta en kontrollert og forsvarlig avvikling som i størst mulig grad ivaretar selskapet, de ansatte, kunder, og Oslo kommune som eier, sine interesser i denne perioden.

Det nye styret, under ny styreformann Kyrre Olaf Johansen, skal innen 31.12.2012 legge frem for eier en konkret avviklingsplan som viser hvordan virksomheten på Huken skal avvikles effektivt og kontrollert.

Jobbe med bydelen

Huken pukk- og asfaltverk ligger i Ammerudveien i Lillomarka i Bydel Grorud og produserer pukk, grus, asfalt og betong. Huken eies av det kommunale selskapet Oslo Vei AS.

Byrådet vil sette sammen en arbeidsgruppe som i samarbeid med bydelen, lokale organisasjoner og interesser skal utrede muligheter for etterbruk av området i tråd med markalovens formål.

Les mer om Huken:

Naboplagen på Huken snart slutt

Politiet åpner sak mot Oslo Vei

Frykter råstoffkrise i Oslo

Dette anlegget har stor verdi

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk