*Nettavisen* Nyheter.

Fra Alex til Mowgli

Ane Sydnes Egeland og Sverre Trovik er bitre fiender i Jungelboken som Shere Khan og Mowgli.

Kattateateret byr i år på Jungelboken i sangteaterform. Morsom kontrast til fjorårets oppsetning av A Clockwork Orange, mener skuespillerne.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

Christian Gjeitanger og Sverre Trovik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Christian Gjeitanger og Sverre Trovik spiller Bagheera og Mowgli i Jungelboken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elevene øver seg på dansekoreografi.

Klikk på bildet for å forstørre.

DANSER: Mattis S. Mikkelsen øver på dans i skolens gymsal.

ST. HANSHAUGEN: Jeg tror alle kan kjenne seg igjen i Mowgli i Jungelboken. Han er jo eneste mennesket i jungelen, og følelsen av å være annerledes kan alle kjenne seg igjen i, sier Sverre Trovik.

Han delte i fjor tittelrollen som den brutale voldtektsforbryteren Alex med Christian Gjeitanger, i Kattateaterets oppsetning av A Clockwork Orange basert på Anthony Burgess`kultroman.

Fjorårets groteske bleke hårlokker er forsvunnet, men Sverre skal kanskje klippe seg litt til Mowgli rollen likevel. I år er Christian både panteren Bagheera og teatersjef, en rolle som han også deler med Daniel Agerup Bull og Amalie Egeberg.

Kontrast

Det er veldig morsomt og ganske stor omstilling fra å spille slem voldtektsforbryter til å være snill panter, sier Christian.

Det er ingen tvil om at Kattaelevene er stolte av teateret sitt, og ingen har behov for å bytte ut seriøst teater med revy.

Når folk spør hvordan det går med revyen vår, må jeg alltid rette det til teater, sier Christian.

I fjor var det A Clockwork Orange og året før satt vi opp Brechts Frykt og elendighet i det tredje riket, sier Amalie Egeberg.

Hun forteller at de denne gangen ville gjøre noe annerledes og lettere, og bryte med de mer klassiske og tyngre valg av oppsetninger fra tidligere år.

Kjærlighet

Katta-elevene lover en annerledes oppsetning av Jungelboken, og det er visstnok mange kjærlighetsforhold som oppstår på tvers av både dyr og kjønn.

På spørsmål fra Lokalavisens journalist om hvordan den intense prøveperioden før premieren påvirker samholdet svarer Christian kontant:

Vi er vel mer som elskere enn en stor familie, mens han høster latter fra resten av gjengen.

Dette blir det beste stykket noensinne, mener Daniel sikkert.

Mowgli har kommet til jungelen, og en aksjonsgruppe leter etter han.

Stykket handler om å vokse opp, og alle de smertene og gledene det medfører, sier Christian.

Dette er en dedikert gjeng, sier instruktør Tiril Pharo.

Den tidligere Kattaeleven trives godt med rollen som sjef, og lover at det både blir fantastisk live-musikk med fiolin, blåsere og trekkspill, og en veldig annerledes oppsetning av Jungelboken.

Mye av tematikken i stykket er linket opp mot aktuelle nyhetssaker, og improvisasjon med skuespillerne har vært en stor del av arbeidsmetoden. Kattateaterets versjon av Rudyard Kiplings klassiker ligner lite i både form og utrykk på den kjente Disneyfilmen, får vi bekreftet.

Det er lett for skuespillerne å engasjere seg i tematikk som ungdomstid, sier Pharo.

Innspurt

Vet dere hva spot er, sier en energisk koreograf for en rekke dansende elever i skolens gymsal.

Innspurten er i gang, og vinterferien skal fylles med dansesteg, prøver og sang til det ytterste. Det er lenge siden et så stort ensemble fylte scenen i Ullevålsveien 31 med så mye som 18 skuespillere, 5 dansere og ikke minst et storband.

Billetter til Jungelboken koster 100 kroner, og kan bestilles på telefon 41 07 87 97. Forestillingene spilles hver kveld utenom mandager, klokka 19.00.

Premiere er mandag 25. februar.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.