*Nettavisen* Nyheter.

Fra asylmottak til 7. etasje i Rådhuset

UTSIKT: Fra sitt vindu i 7. etasje i Rådhuset kan Abdullah Alsabeehg se ut over store deler av byen, men retter helst blikket mot Holmlia og Søndre Nordstrand. Foto: Arkivfoto: Arne Vidar Jenssen

Fra sitt kontorvindu i Rådhuset kan Abdullah Alsabeehg (25) så vidt skimte røyken fra pipene på forbrenningsanlegget på Klemetsrud. Like ved disse hadde han sine første leveår – på asylmottaket.

HOLMLIA/RÅDHUSET: – Familien min kom som flyktninger fra Bahrain da jeg var bitte liten. Far var politisk aktiv, men ble truet og måtte flykte. Veien gikk til Norge – og altså til Klemetsrud asylmottak.– Etter et par år der, ble det bolig på Holmlia, og der har jeg hatt en fantastisk oppvekst.

Abdullah Alsabeehg har hatt en lang og bratt læringskurve. Og tidlig ble han klar over at det gikk mot politikken.

Engasjert

– Far har lært meg mye, og jeg forsto at det han sa om å både å ytre seg og lytte, var noe jeg ville følge opp. Og slik har det blitt.

AUF ble et springbrett, og ved å ha utmerke seg ble han etter hvert nestleder i Oslo AUF.

– Jeg ville snakke de unges saker, og det har jeg fått anledning til. Ingen tvil om at barn og unge ligger mitt hjerte nærmest.

Ordentlig med i politikken ble han da han som 21-åring ble valgt inn i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand, og etter hvert fikk han vervet som leder av den lokale kultur- og oppvekstkomiteen.

Til Rådhuset

Men den unge Alsabeehg ville gjerne videre, og etter valget i høst, har han fått sitt kontor i 7. etasje i Rådhuset. På døren står det at han er fraksjonsleder for samferdselskomiteen.

Jeg vil ut til folket, lytte til det de har å si, og så danne meg meninger om hva som kan gjøres innenfor de rammene vi har.

– Det er jo et sprang fra den lokale kultur- og oppvekstkomiteen til å ha ansvar samferdsel?

– Ja, men det er om å gjøre å få en bred plattform. Jeg lærer jo hele veien. Og i denne komiteen er det ikke bare snakk om veier, forurensning og kommunikasjonsmidler. Jeg får også mye med idrett å gjøre – idrettshaller, baner og ikke minst svømmehaller. Og det igjen betyr at jeg får anledning til å jobbe for barn og unge. Har for eksempel svært lite sans for å innskrenke tilbudet i svømmehallene. Her snakker vi jo om sikkerhet for barn. Har flest mulig lært å svømme, er det mindre sjanser for drukningsulykker.

Alsabeehg selv kan ikke svømme, men han har tydeligvis lært seg politisk klatring.

Holmlia og hele byen

I disse dager er det mye å sette seg inn i for den ferske rådhuspolitikeren. Det går fort mot bystyrets behandling av budsjettet for 2012.

– Som valgt inn i bystyret, er jeg en representant for hele byen, og må se helheten. Men jeg vet hvor jeg kommer fra, og vet at det er store muligheter for mye på Holmlia. Cricket-bane for eksempel. Det er mange unge som er engasjert i denne sporten.

Samferdsel

Men det er altså samferdsel som er hans politiske knagg nå.

Han må sette seg inn i problematikken knyttet til offentlig kommunikasjon, til forurensning fra biler, drosjenæringen og tiltak mot tagging. Og så altså idretten.

Vil være ute

– Du har vært mye på farten, men nå er det altså rådhuskontor du har fått.

– Ja, men det er ikke her jeg skal bruke mest tid. Jeg vil ut til folket, lytte til det de har å si, og så danne meg meninger om hva som kan gjøres innenfor de rammene vi har. Og aller best er det når unge kommer med ideer som kan videreføres. Jeg var stolt da unge gutter på Holmlia ønsket seg en skatebane. De gikk til bydelsutvalget, la frem saken sin – og fikk ønsket sitt realisert. Det viser at det nytter å engasjere seg.

Utdannelse

Nå er ikke Abdullah Alsabeehg en politisk broiler. Samtidig med å lære seg de politiske veier, har han sikret seg utdannelse. Bachelor i offentlig styring (rådmannsskolen), arabisk og historie.

– Det begynte med at jeg ønsket å bli bilselger, men veien har altså gått i en helt annen retning, sier han.

Nå har han tatt seg permisjon fra studiene, og ser vel for seg en fremtid som rådgiver innen offentlige tjenester.

– Men først skal jeg være politiker og gjøre det jeg kan for at Oslo skal være en bra by å bo i – og at Holmlia og Søndre Nordstrand skal få utvikle seg videre til et godt sted å vokse opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag