RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Bach til Beatles

Et fullsatt auditorium på Nasjonalgalleriet lot seg imponere da Nordstrand Musikkselskaps kor framførte "Fra ende til annen - med kor og marimba".

Oslo sentrum/Nordstrand Det er 65 år siden Nordstrand Musikkselskaps kor ble dannet, og i den anledning går de en hektisk sesong i møte. Konserten på Nasjonalgalleriet forrige søndag var en lovende smakebit på hva vi har i vente fra denne kanten utover sommeren og høsten.

Fullt

Det er hyggelig at så mange tok turen hit for å høre på oss, sier en fornøyd dirigent, Per Kristian Amundrød.

Drøyt 90 publikummere fylte auditoriet, og flere ble avvist i døra fordi konserten var utsolgt. De gikk imidlertid glipp av en svært variert forestilling med brutale skifter fra søvndyssende vuggesang til heftige slåttestev fra Voss. Fremføringen av Torbjørn Egners "Tante Sofies sinte vise" tok den kvinnelige delen av koret seg av, og med kjente sanger som "Bæ, bæ lille lam" og The Beatles' "Michelle" på programmet følte selv en lite erfaren korkonsert-gjenger seg hjemme.

Noe av repertoaret har vi brukt tidligere, mens endel er ukjent for sangerne, forteller Amundrød og bruker noen franske sanger som har en helt annen klang som eksempel. De nye sangene har koret øvd på siden januar.

Utenlandstur

For anledningen gjorde den prisbelønte slagverkeren Kjell Tore Innervik gjesteopptreden. Hans spesielle og imponerende musikk ga små avbrekk i fin kontrast til kormusikken.

Nordstrand Musikkselskaps kor gjentar denne konsert på Blaafarveværket den 18. juni, før de inviterer til jubileumskonsert til høsten. Men før den tid kommer reiser deler av koret til en stor festival i Estland. Her skal de dele en konsert med et lokalt kor.

Vi ønsker å presentere noe lokalt på denne konserten og skal derfor øve inn musikk av Arild Sandvold og Knut Nystedt, begge fra Nordstrand, avslutter Amundrød.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere