RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Beijing til Bislett


Marianne Stabel Thorstensen viser frem sine sirkusinspirerte kjoler. Alle foto: Elin Saastad
Marianne Stabel Thorstensen viser frem sine sirkusinspirerte kjoler. Alle foto: Elin Saastad
– Jeg var veldig inspirert av sirkus i denne kreasjonen, sier designspire Marianne Stabel Thorstensen som vant pris i Beijing for de fargesprakende kjolene.

BISLETT: Også i år inviterte Kunst og design-linjen ved Høgskolen i Oslo til forrykende moteshow i foajeen på Bislett.

– Utrolig fargeprakende, var kommentaren fra folk i publikum.

Det manglet ikke på både kjoler, shorts og bukser for menn og kvinner, da elevene fikk vist frem sine kreasjoner.

– Det viktigste er å være litt ville og kreative, sier Marianne Stabel Thorstensen som forteller at det sømtekniske kommer i annen rekke under akkurat denne motevisningen. Med hennes fire flotte kjoler er det ikke vanskelig å se at inspirasjonene er hentet fra sirkusverdenen.

SE BILDER HER

Gjenganger

– Jeg deltok i Beijing og vant pris for akkurat disse kjolene, sier Marianne som innrømmer at hun nå er litt lei «ballkjolene», selv om de lyser godt opp. Det tok lang tid å sy på hver enkelt ball, som enkeltvis er trukket med nylonstrømper over isoporfyll. Hun fikk heldigvis noen hje.lpende hender av andre elever, forteller hun.

– Det er ikke sånn at disse klærne er så veldig anvendelige da, sier eleven som går i tredje klasse. Neste eksamensprosjetkt blir mindre vilt, og mer brukervennlig forteller hun.

New York-Beijing

– Denne gangen har det vært litt styr, men det er det alltid, sier Marianne som forteller at årets modeller er elever, søsken og andre som kunne stille opp. Det er andre gangen hun selv deltar med bidrag på catwalken på høyskolen. Etter opphold i både Beijing og praksisjobb i New York, har designeren delt scenen med 21 andre elever denne torsdagen.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere