*Nettavisen* Nyheter.

Fra Bekkelaget til Broadway

Synne Bakkejord (11), Kevin Haugan (12), Nanette Haugan (12) og Amanda Rylander (11) går i samme klasse på Bekkelaget skole. Til høsten deler de også samme scene under Folketeaterets oppsetning av musikalen Billy Elliot. Foto: Foto: Sanne Lier

I skolens friminutt terper Nanette (12), Amanda (11), Synne (11) og Kevin (12) dansetrinn og koreografi. På kvelden er klassekameratene musikalstjerner på samme scene.

BEKKELAGET: Av rundt tusen barn fra hele Norge fikk rundt tretti barn muligheten til å danse under høstens oppsetning av Billy Elliot, med premiere på Folketeateret 18. september.

For fire av stjerneskuddene har også klasserommet blitt en musikalscene.Nanette Haugan (12), Kevin Haugan (12), Amanda Rylander (11) og Synne Bakkefjord (11) er nemlig både skuespillerkollegaer og klassekamerater i klasse 6C på Bekkelaget skole.

LES OGSÅ: Forbudt kjærlighet på Steinerskolen

Øver i friminuttene

– Jeg pleier alltid å være litt nervøs for hvem jeg skal danse sammen med, men nå vet jeg at jeg ikke er alene. Det synes jeg er veldig godt å tenke på, sier Kevin Haugan (12).

Han spiller tittelrollen Billy Elliot under samtlige av høstens oppsetninger av musikalen om den unge gutten og hans lidenskap for dans.

Verken Kevin, tvillingsøsteren Nanette eller klassevenninnene Amanda og Synne er ukjent med livet som musikalartister.

Alle har tidligere rukket å opptre i forskjellige store oppsetninger, og firkløveret har danset siden de knapt kunne gå.

De innrømmer at skillet mellom skole og musikal muligens har blitt noe uklart den siste tiden.

– Vi øver en del sammen på skolen, gjerne i friminuttene. Da viser vi hverandre dansetrinn og prøver å bli bedre. Jeg tror noen i klassen er litt lei av oss allerede. De skjønner ikke helt hva musikaler er, sier Synne og ler.

LES OGSÅ: Ekebergs damer provoserer – igjen

Glemmer ikke skolen

Det må mye trening til for å bære en hel musikal. Nå trener klassekameratene nesten hver dag, både på og utenfor skolen, for å sikre at trinnene sitter frem mot premieredagen.

Amanda forsikrer om at skolen ikke blir glemt bort i all koreografien.

– Vi passer på å gjøre leksene våre selv om vi blir ganske mye borte. Også må vi følge ekstra godt med i timene. Jeg tror det skal gå greit så lenge vi er litt flinke, sier hun.

Kevin er en opptatt mann om dagen, og unggutten har et tettpakket program helt frem til oppsetningen avsluttes ved juletider.

Han må derfor innrømme at skolen kanskje ikke får aller høyest prioritet for øyeblikket.

– Men jeg glemmer det ikke, altså. Jeg må bare gjøre leksene mine litt ekstra fort.

TEATER I OSLO? Følg med på vår byguide skjeriOslo.no!

Store drømmer

Musikalen følger Billys kamp mot alle odds for å få sin dansedrøm oppfylt. Det er en historie som passer hovedrolleinnehaveren godt, skal vi tro Kevin selv.

For i likhet med rollefiguren har også han store ambisjoner og drømmer for fremtiden.

– Jeg skal komme meg fra Oslo og ut på de virkelig store scenene. Aller helst vil jeg danse på Broadway, West End eller Hollywood på en stor oppsetning forran mange mennesker. Dansing er det beste jeg vet, det er jo derfor jeg gjør dette, sier han.

Det er fremtidsdrømmer også jentene rundt han kan bifalle.

– En gang står vi kanskje sammen på scenen på Broadway også, sier Amanda.

SE VIDEO: Drømmer om Billy Elliot

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag