*Nettavisen* Nyheter.

Fra bilby til...

I Røa Næringspark har det vært næring og industri i nærmere 50 år. I dag er det blant annet en del sportsfirmaer som holder til her. Før var bilverkstedene dominerende. Foto: Fredrik Eckhoff

Tidlig på 60-tallet utviklet Røa Næringspark seg til et viktig sentrum for bilpleie. I dag er bilene borte, men aktiviteten er fortsatt stor.

RØA NÆRINGSPARK: En rekke bilverksteder befant seg i store bakhager rundt omkring på Røa. Så fant man ut at det var en bedre idé å samle virksomhetene til ett område, og slik ble industriområdet i Aslakveien 14-28 til. I dag utgjør Røa Næringspark Aslakveien 20-28, ettersom den nederste delen av området nå består av leilighetskomplekser.

På eiersiden har det vært svært stabilt i alle disse årene.

Dette var et av de store tidligene byggeprosjektene til Egil A. Braathen, påbegynt i 1962, forteller markedssjef i Braathen Eiendom, Vidar Wergeland, til Ullern Avis Akersposten. I dag eier firmaet mer enn 170.000 kvadratmeter med næringsareal i Oslo og omegn, hvorav Røa Næringspark utgjør 21.500 kvadratmeter.

Fra bil til sport og post

Her holdt Møller til, og Totoyta Dahl og Citroën Norge, mimrer Wergeland. Men den tiden er det slutt på.

I dag er det mye forskjellig, blant annet sport, for eksempel Stian Sport, forteller han. Posten er også en av de store leietakerne, og det er også for eksempel Black Cat Coffee og Gundersen Motorsport, blant mange andre.

I dagens spesielle situasjon med finanskrise som påvirker mange bransjer, også utleiemarkedet for næringseiendom, er det interessant å spørre Wergeland om de sliter med å skaffe leietakere.

Nå har det vært svært lav ledighet i næringslokaler lenge, så det er ikke noe stort problem for oss, sier Wergeland. Men vi merker at færre firmaer nå tar høyde for snarlig vekst når de er ute etter lokaler.

I hele den 21.500 kvadratmeter store næringsparken er det for tiden to ledige lokaler. Wergeland viser oss et lokale på tilsammen 620 kvadrat som står tomt. I tillegg har de et litt større lokale som inntil nylig rommet nettauksjonsfirmaet Lauritz.com, som har flyttet til mindre lokaler i sentrum.

Sentralt og trivelig

Hva gjør Røa spesielt attraktivt, Wergeland? Skryt litt av Røa!

Vi har nærheten til flytog og flybuss, og det er ganske landlige omgivelser, sier Wergeland, som nå bare venter på Røatunnel, og så blir det enda bedre.

Ja, Røakrysset er veldig belastet, så vi venter på tunnelen, sier Wergeland, som også ville se det som en fordel om området fikk en utkjøring til, slik at man ikke er helt avhengig av Ostadalsveien. Men det er en annen diskusjon!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag