*Nettavisen* Nyheter.

Fra «brannbøller» til rockestjerner

Bendik Brandal Erlandsen (13), Jacob Øyre Gundersen (12), Sondre Semmingsen (13) og Peder Opland (13). Foto: Karl Andreas Kjelstrup

De går i fotsporene til MGP jr.-stjerner som The BlackSheeps. Men selv mener 13-åringene fra Disen at det er gamlegutta i Rolling Stones og Green Day de gir en «Basic Warning».

Klikk på bildet for å forstørre.

– Vi lærer hele tiden, sier bandet, som har øvingslokale på Grefsen.

GREFSEN/DISEN: Fire gutter fra 7A blir anklaget for å ha utløst brannalarmen på Disen en uke før påske. Mens alle elevene står samlet foran skolen, blir Bendik Brandal Erlandsen (13), Peder Opland (13), Sondre Semmingsen (13) og Jacob Øyre Gundersen (12) hentet frem til den bryske branninspektøren.

– Jeg trodde vi faktisk var mistenkt! sier Bendik.

De tre andre gutta gliser bredt, der de sitter i øvingslokalet i en kjeller på Grefsen, en uke senere.

For den strenge dama var ikke fra Oslo brann- og redningsetat, men fra NRK Super. Bandet Basic Warning var plukket ut til finalen i «Melodi Grand Prix junior»!

– Jeg ble helt gelé i beina, og tenkte: «Er det sant?» smiler Jacob.

Les også om de andre Oslo-finalistene, Arbaz fra Lambertseter og Maria fra Kampen.

– Mer modne

Basic Warning har spilt sammen i tre år til høsten. De har deltatt på UKM, holdt konsert på Storosenteret, spilt på Musikkens dag, arrangert egen julerock på Svetter'n og underholdt på Disen skole 17. mai.

I fjor kom de til auditionrunden til MGP jr., men der stoppet eventyret. I år holdt det helt inn. 4. september står de på scenen foran tusenvis av publikummere i Oslo Spektrum, mens mange hundre tusen mennesker vil følge dem i stua på tv-skjermen.

– Vi er mer modne i år, i fjor tok vi ikke så hardt i. Og så har vi blitt flinkere. Man lærer jo mer hele tiden, sier Jacob.

– Hadde dere blitt skuffet om dere ikke hadde kommet med i år heller?

– Nei, da hadde vi bare meldt oss på igjen til neste år.

SE BILDESERIE HER!

NRK: – En sterk låt

Eva Rutgerson Bie er juryformann og MGP jr.-prosjektleder i NRK. Hun er imponert over guttene fra Disen.

– De har helt klart utviklet seg siden i fjor, de er ett år eldre og mer samspilte og har en kul attityde. Og så synes jeg de har en veldig fin og sterk låt i år, sier Rutgerson Bie.

I det lydisolerte øvingslokalet i kjelleren hos Jacob henger det plakater av både Bob Dylan og Green Day. Men det er de amerikanske punkrockerne som er forbildene.

– Ikke han der da, sier Sondre og peker på Dylan. – Den er ikke vår.

Lego-rockere

Jacob, som er vokalist og hovedlåtskriver, mener dessuten at DumDum-boys er en god inspirasjonskilde. I Oslo Spektrum skal de fremføre sangen «Kom til oss».

– Den handler om en som er litt utenfor, men så «kommer han til oss». Det er en sang man blir i godt humør av. Ja, hvis man liker den da.

– Hva er historien bak bandnavnet?

– Vi hadde en stund tenkt på å kalle oss for «Warning», forklarer Peder, men det var noe som manglet.

– Jeg var hos en kamerat som hadde noe Lego som het «Basic». Da satt det liksom, sier Bendik, før Jacob skyter inn:

– Men i dag er det «gamlegutta», som Stones og de, vi gir en «Basic Warning». For nå kommer vi, smiler Jacob.

Finaleplassen i MGP jr. fører til en hektisk sommer for bandet. Etter at skolen er slutt i juni reiser de til Trondheim sammen med alle de andre finalistene. Der skal de få jobbe med profesjonelle musikere, spille inn låta i studio og lage musikkvideo.

Og i august er de klare for ungdomsskolen på Engebråten.

– Da har vi to uker på oss til å få nye venner og sanke stemmer, sier Peder.


MGP jr.-låta «Kom til oss» er fortsatt strengt hemmelig, men Nordre Aker Budstikkes utsendte har fått en smakebit, og det er bare å glede seg!

Øverst i denne artikkelen kan du se video av en annen Basic Warning-låt, og på Basicwarning.no kan du høre mer! Se bildeserie her!

FØLG NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.