Fra byen til Damplassen

Et tjuetall barn fra Sanatoriet barnehage veivet med flaggene da H.K.H Kong Harald og Dronning Sonja besøkte Nydalen for å bli servert lokal kultur og underholding. FOTO: A. JØRSTAD

Et tjuetall barn fra Sanatoriet barnehage veivet med flaggene da H.K.H Kong Harald og Dronning Sonja besøkte Nydalen for å bli servert lokal kultur og underholding. FOTO: A. JØRSTAD

H.K.H Kong Harald og H.K.H Dronning Sonja lot by være by, og feiret 17. mai på Damplassen, etter barnetoget.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

OSLO: – Kong Harald er en veldig jordnær person, akkurat som sin far. Jeg synes kongebesøket i bydelen har gått kjempefint, forteller en fornøyd bydelsdirektør til Lokalavisen Frogner.

En svært folksom og heiende forsamling møtte kongeparet foran bydelshuset i Nydalen, hvor Maja Melvold Flåto (6) og Leo Moreno (6) Christiansen fra Sanatoriet barnehage sto for blomsteroverrekkelsen. Ordfører Fabian Stang og bydelsdirektør Mona Taasen sto også klare til å hilse på de celebre gjestene.

Se bilder fra barnetoget her


Fra vip-plass foran scenen ved bydelshuset kunne kongeparet høre at skolekorpsene fra Tåsen, Kringsjå og Korsvoll gjorde dakapo av barnetogets hornmusikk, da de blåste ut 17.-maistemning.

Grefsen skoles strykeorkester fortsatte i det mer klassiske og harmoniske. Maria Andrea Ringsaker (16) fra Engebråten skole gikk så over i det mer moderne, da hun til suggerende trommer og gitarriff sang klokkerene toner til countryballaden "The Story".

Kongelig på t-banen

Etter underholdningsinnslagene tok kongeparet bena fatt for en spasertur langs Akerselva. Vel fremme ved BI i Nydalen bestemte Dronning Sonja seg for å ta Nydalen t-banestasjon i nærmere øyesyn.

Bydelsdirektør Mona Taasen var først temmelig skeptisk til Dronningens ønske, ettersom det ikke sto på programmet. Men Kong Harald kunne smilende berolige bydelsdirektøren med at det sjelden gikk etter programmet når Dronningen var med!

Lekende konge

Etter uttalige avskjedsvink i Nydalen, gikk kongeparets ferd videre til Damplassen på Ullevål Hageby der om lag 3.000 feststemte ventet. Her gikk landets statsoverhode over i mer uformelle samtaler med enkelte av de mange barna som gikk i skytteltrafikk mellom 17.-mailekene og godsakene i kafeteriaen.

Kongeparet tok også turen innom Ullevål seniorsenter for å slå av en prat med lokale seniorer over en kopp kaffe og kaker. Ved kongeparets bord var Krigen og fritidssysler noe som ble diskutert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.