Fra fotballproff til Narvesen

KJØPMANN: Storscorer Ole Bjørn Sundgot gleder seg til å legge fotballen bak seg som kjøpmann i Narvesen.

KJØPMANN: Storscorer Ole Bjørn Sundgot gleder seg til å legge fotballen bak seg som kjøpmann i Narvesen. Foto: Foto: Ine-Elise Høiby

– Jeg har fått et par tilbud i fotballen som jeg har takket nei til, sier tidligere fotballproff Ole Bjørn Sundgot.

OSLO S: Ole Bjørn Sundgots liv har vært preget av mye flytting og reising på grunn av fotballkarrieren som både spiller og trener, men nå skal det bli roligere for den tidligere fotballproffen.

Mer familievennlig jobb

– Jeg har overtatt en Narvesenkiosk i Molde, og nå er jeg her i Oslo på opplæring til å bli kjøpmann og skal lære rutinene. Jeg er svært imponert over Narvesen og Reitan, og tror at dette blir veldig bra, sier Ole Bjørn Sundgot til dittOslo.

– Det er vanlig i Molde at man har en jobb langt unna og pendler, men jeg har reist så mye tidligere i livet så det er på tide å finne seg en jobb som er litt mer familievennlig, sier Sundgot.

Selv om Ole Bjørn Sundgot har sluttet med toppfotballen han startet med i Hødd og avsluttet etter opprykk til Tippeligaen med Hønefoss. Fra 2001 til 2004 spilte han i Lyn.

Han har ingen planer med å legge fotballen helt på hylla enda.

– Jeg har fått et par tilbud i fotballen som jeg har takket nei til, men nå skal jeg bare bidra i Molde Fotballklubb som spillerutvikler på ungdomssiden, forteller Sundgot, og legger til at han skal følge 11-åringens fotballkarriere som selvfølgelig håper på å bli proff som både far og onkel Arild Sundgot som i år la opp som spiller i Lillestrøm.

LES OGSÅ: Politimann skallet ned på Oslo S

– Heldigvis kan man gjøre mer i livet

Livet som fotballproff fremstilles som ganske bra, men Sundgot er glad for at han er ferdig med fotballen.

Den tidligere Oldham og Bradford City-spilleren er fornøyd med tiden som fotballproff, men er glad for at han nå skal leve et mer eller mindre normalt liv som kjøpmann for Narvesen i Molde.

– Det er ikke et vanlig liv å være fotballproff, og man kan ikke være det for alltid selv om man gjerne vil bli trener, spillerutvikler og lignende. Det er gøy å spille, men trenerrollen er ikke noe særlig luksus akkurat. Heldigvis kan man gjøre mer i livet, avslutter Sundgot.

LES OGSÅ: Drømmer om proffspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.