RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra gangvei til nedsnødd sti


Ragnar Reinertsen forteller at den umåkede gangveien gjør at folk må tråkke ut i snøen for å slippe forbi møtende på stien. Foto: Trine Dahl-Johansen
Ragnar Reinertsen forteller at den umåkede gangveien gjør at folk må tråkke ut i snøen for å slippe forbi møtende på stien. Foto: Trine Dahl-Johansen
All snøen i vinter har ført til at gangveien fra Oppsal kirke til Oppsal senter ikke har blitt måkt i det siste. Ragnar Reinertsen er oppgitt.

OPPSAL: – Jeg har bodd her i seks år og det har aldri vært noe problem å rydde gangstien for snø før, forteller han.

Fram til snøfallet for to uker siden ble gangveien brøytet, men så var det slutt.

Ikke prioritert

Han tok selv kontakt med Friluftsetaten, som har ansvaret for å måke på den aktuelle strekningen.

– De svarte at slike gangstier ikke var prioritert nå som det var så mye snø. Dersom de fikk mange henvendelser om samme strekning skulle de se på saken igjen!

Reinertsen mener gangstien er såpass mye brukt av folk i området at dette burde være et prioritert sted å måke.

LES OGSÅ: Brøytes i løpet av noen dager

– Det går folk her hele tiden, særlig i rushtiden når folk skal til og fra T-banen. Da er det fullt av folk her. Nå er stien man kan gå på så smal at én må ut i løssnøen hvis man møter noen på stien. Det er heller ikke lett for dem som kommer med barnevogn, sier han.

– Stort problem

Akkurat da kommer Jun Bae gående med en dobbel barnevogn. Oppi sitter Lina og Isak B. Eikeland. Barnevognen får så vidt plass på den smale stien, og flere ganger tipper vognen faretruende.

– Jeg bruker denne stien hver dag for å levere ungene i barnehagen. Det er helt håpløse forhold. Det er nesten ikke plass til vognen og det er et stort problem når man møter andre. I tillegg bruker jeg dobbelt så lang tid på å komme fram, sier han.

Senteret mister kunder

Reinertsen nikker samtykkende og legger til at det selvfølgelig går an å gå rundt langs hovedveien.

– Men det tar mye lengre tid. Man kan også ta bussen, men har man først satt seg på den, kan man like godt ta bussen helt til Tveita senter. Jeg tror Oppsal senter også taper på at denne gangveien ikke er ryddet for snø, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere