RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra gåsehets til måkejubel


– Den nye kontrakten blir første steg mot å få til en mer komplett løsning på sikt, sier Jarle Birkeli i fotballgruppa til Rustad IL.
– Den nye kontrakten blir første steg mot å få til en mer komplett løsning på sikt, sier Jarle Birkeli i fotballgruppa til Rustad IL. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Jarle Birkeli og Rustad IL kan slippe jubelen løs etter at det nå likevel blir måking og fotballspill på Rustad-feltet i vinter.

RUSTAD: Debatten herjet på våre nettsider, og folk meldte seg både ut og inn av Østensjøvennets Venner etter at fotballgruppa fikk nei til maskinell måking av kunstgressbanen.

LES SAKEN: Gummiknotter stopper vinterfotball

Avslaget var av hensyn til både fugler og naturen i miljøparken generelt, men etter at Nordstrands Blad satte søkelyset på saken tok Idrettsetaten initiativ til en ny dialog om måking kontra spredning av gummigranulater.

LES OGSÅ: Spiller i kulissene

Ny kontrakt

– I forrige uke signerte vi en ny kontrakt. Dette er fantastisk! Nå er vintertreningen reddet, sier en meget fornøyd Jarle Birkeli.

– Vi har hatt en bra sesong med flere sportslige prestasjoner i år, og nå som vi kan ha full aktivitet på banen i vinter stiller vi bedre skodd til neste sesong!

God dialog

Rustad IL er takknemlig for den fornyede dialogen med Idrettsetaten.

– Vi kom med utspill om hvordan vi kan overholde kontrakten bedre, og skal nå ha en egen ansvarlig for jevnlig kontroll av måkingen. Vi skal blant annet ta bilder og dokumentere fortløpende, og selvfølgelig rydde opp granulatene til våren, sier Birkeli.

Ønsker varig løsning

Måke-kontrakten er kun for den kommende vinteren, og Rustad IL håper at man på sikt kan finne en varig løsning på problemet.

– Vi kan måke to-tredjedeler av banen i vinter. Det er kjempefint, men hva skjer neste vinter, undrer Birkeli.

Fotballgruppas drøm er full bane hele året.


– Vi vil nå jobbe langsiktig for å få på plass et nytt og bedre dekke, men enn så lenge er det flott at vi får måke i vinter. Jeg har allerede varslet trenerne om at vi skal bestille vinterjakker, så da skjønner de at saken har fått en god vending, sier Jarle Birkeli med et stort smil.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere