RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Grimstad med øl

Mikrobryggeriene beviser at småprodusenter kan være minst like gode som store.

Da Øyvind sa han ville lage en rett med norske rotgrønnsaker i hovedrollen, var jeg ikke et øyeblikk i tvil: Dette var en klar øl-anledning.

Smaksintense

Her vil det være best med et smaksrikt, sødmefullt øl med avdempet bitterhet, høy syre og høy konsentrasjon. Årsaken er at rotgrønnsaker er veldig smaksintense og har mye sødme. Den tøffe varmebehandlingen gir i tillegg et tydelig brent preg. Syrlige bær og en litt skarp ost kompletterer retten. Alle disse elementene styrker overbevisningen om at øl er det rette, og at hvitvin blir litt for puslete.

Utviklingen blant norske småskalabryggerier er utrolig spennende, og den som leter etter øl hos en av disse, vil finne! Blant de aller beste mikrobryggeriene er Nøgne Ø fra idylliske Grimstad. Kvaliteten på ølet skyldes blant annet de gode råstoffene. I ukas øl er ingrediensene rent vann, gjær, humle, samt malt fra bygg, hvete og havre. Det har også fått ni måneders modning på eikefat før tapping på flaske.

Harmoni og kontrast

Nøgne Ø Sour Brown (varenr. 419304, kr 45,90, bestillingsutvalg) har dyp, flott brunfarge og en fantastisk aromaprofil med malt, knekk, sjokolade og eksotiske krydder. I munnen er ølet friskt med avdempet bitterhet og intens sursøt smak som ifølge produsenten ligner balsamico. Jeg sier bare wow, for et øl! Sammen med Øyvinds komplekse salat av søte rotfrukter, syrlige bær og skarp rødkittost, bidrar ølet med en harmoni og kontrast som gjør kombinasjonen supergod.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere