*Nettavisen* Nyheter.

Fra Grønland til Nepal

Shobha Manandhar og Klaus Stafto bytter arbeidsplass i ett år. Foto: Andreas Lindbæk

Onsdag drar Klaus Stafto til Nepal for å jobbe der ett år. I retur kommer Shobha Manandhar. Jeg ser frem til utfordringene som kommer, sier Klaus til Østkantavisa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Shobha ser frem til å jobbe i Norge

GRØNLAND: Kulturforskjellene mellom livet i Himalaya og indre Oslo er mange; likevel har Shobha Manandhar fra Nepal og Klaus Stafto fra Oslo valgt å bytte plass i ett år for å lære mer om hverandres hverdag.

Jeg ser frem til å bidra med mine kunnskaper i Nepal, sier han.

Mange utfordringer

Klaus har vært medlem i Fremtiden i våre hender i 13 år og jobber til daglig som it-konsulent. Nå tar han ett års permisjon for å være med å hjelpe til i Nepal i regi av Fredskorpset.

- Det blir mange utfordringer, noe jeg ser frem til. Jeg vet svært lite om landet og hvilken arbeidsforhold som venter meg, men jeg er forberedt på alt. Det blir forhåpentligvis mange nye stier jeg må gå, sier han til Østkantavisa.

Med åtte års erfaring fra bransjen, skal han nå jobbe med nettstedet til Nepal Forum of Environmental Journalists (NEFEJ) i Kathmandu.

- Hva kan du ta med deg til Nepal fra området du bor i nå?

- Det er både flott og kult å bo på Grønland. Området er fargerikt med en unik kulturell blanding. Så jeg er vant med å høre andre språk og er flink til å prøve nye ting, sier han.

- Hva vil du savne?

- Først og fremst det sosiale nettverket. Språket er en barriere, men jeg håper jeg kan lære litt nepalsk i løpet av den perioden jeg er der. I tillegg er det nylig blitt demokratisk frihet i landet der, noe som er spennende, avslutter Klaus Stafto.

Ny leieboer på Grønland

I retur kommer Shobha Manandhar fra Nepal. Hun skal lage tv-reportasjer om livet i Norge. og skal faktisk bo i leiligheten til Klaus i perioden hun er her.

Inntrykket av Norge er veldig bra. Jeg liker meg veldig godt på Grønland allerede, sier hun til Østkantavisa.

- Var forventningene til Norge slik som du trodde?

- Jeg trodde det var mye kaldere her. Jeg syns det er hyggelig med snø. Dessuten er nordmenn veldig hyggelige, sier hun.

I løpet av det kommende året skal hun lage filmer fra Norge som skal sendes i hjemlandet.

- Jeg skal finne interessante vinklinger som passer for de hjemme i Nepal. Dette skal da sendes på fjernsyn i mitt hjemland. Jeg gleder meg voldsomt til å sette i gang, avslutter hun.

Vil du vite mer? Gå inn på Dinlokalavis.no", der Klaus i et helt år skal blogge for Østkantavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag