RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fetsivalsjef Alexandra Archetti Stølen gleder seg til festivalstart tirsdag.
Fetsivalsjef Alexandra Archetti Stølen gleder seg til festivalstart tirsdag.

Fra hele verden

Det er klart for meksikansk ompa musikk, divanykker og balkanorkester på Oslo World Music festival, som begynner tirsdag.

Sentrum: Festivalsjef på tredje året, Alexandra Archetti Stølen, er tilbake i jobben på søken etter rytmer fra hele verden. Hun har rukket å bli mamma til tvillinger, samtidig som hun har og jobbet med å få 240 artister fra 25 land til Oslo World Music festival.

Jeg synes fortsatt det er like gøy jeg, sier Alexandra som forteller at utenom en litt vanlige kaotisk hverdag, er det meste i rute til åpningen tirsdag på Rockefeller..

Fra Balkan til Mali

Det er som vanlig et fullpakket og spennende program, men også med noen gjengangere fra fjorårets festival. Emir Kusturica & the no smoking orchestra, Omara Portoundo og Amadou og Mariam har alle gjestet festivalen tidligere. De fleste kjenner til den sprudlende cubanske damen fra filmen Buena Vista Social club, og det sistnevnte energiske blinde paret, Amadou ogMariam, som holdt en strålende konsert på fjorårets festival.

Fra verden

Vi vil ikke påstå at vi alltid skal hete World Music festivalen, sier Alexandra som er litt lei av å måtte forklare opphavet til navnet og rettferdiggjøre det. Det er enklest sagt et begrep som kan favne musikk fra nettopp hele verden, uten at man må se på det som en negativ samlebetegnelse.

I år kommer Victoria Abril, som blant annet er kjent for sine mange roller i den spanske filmregissøren Pedro Almodovars filmer.

Vi har et fint samarbeid med Cinemateket slik at flere av filmene hvor Abril er med og filmene til Kusturica ( bl.a regissert "Underground", gullpalmevinner og musiker) vises samtidig, sier Alexandra, som selv er veldig spent på å høre Abril synge live.

Det kommer til å bli høy glamfaktor, det er sikkert, sier hun. Fra divaen som synger franske kjærlighetssanger med spansk aksent i flamenco-sko, til selveste åpningskonserten, som festivalsjefen ser på som et av festivalens absolutte høydepunkt.

Det blir meksikansk ompa og technomusikk, sier hun fornøyd om Nortec Collective. Dette er Dj`n som gjorde trekkspill, trompet og tuba trendy.

De har fantastiske visuals, med lysshow og musikk. Det kommer til å bli et spektakulært show påRockefeller, sier Alexandra. Det blir Afterparty etter hver eneste festivalkonsert i år også, med blant andre DJ99, Guttorm Andreassen, som har troen på det sjangerløse musikksamfunnet, og som skal få festen og dansen til å fortsette hele natta.

Jeg er veldig glad for at vi er tilbake på Blå nå, sier Alexandra.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere