RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Hollywood til haugen


Sønnen Severin og mekaniske dukker har delt på Espen Eiborgs oppmerksomhet den siste tiden.
Sønnen Severin og mekaniske dukker har delt på Espen Eiborgs oppmerksomhet den siste tiden.
Galleri Ramfjord III skal feires! 8. mars kliner Elisabeth Ramfjord til med dj Strangefruit, dobbeltutstilling med Eiborg og Barton, glade gjester og god vin.

St. Hanshaugen: Det tredje galleriet i «Ramfjord-familien» er en realitet, lokalisert i Schwensensgate 1.

Først ute som utstillere er Andrew Barton med sine fantastiske figurer som vises for første gang i Galleri Ramfjord, og Espen Eiborg med malerier som røper hans besettelse for utstillingsdukker.

Han er en velkjent kunstner for Ramfjords kunder og besøkende, og navnet på utstillingen, «Fra Hollywood til haugen» har sin opprinnelse i Eiborgs eksotiske opplevelser som kunstner og arkitekt i USA.

Lopez, Winfrey

Jeg har riktignok aldri bodd i Hollywood, men noen av bildene mine brisker seg i det man vel absolutt kan kalle «møblerte Hollywood-hjem», forteller Eiborg.

Derimot har han bodd 10 år i New York. Etter avsluttede kunst-og arkitekturstudier i 1996 jobbet Espen som arkitekt samtidig som han malte.

Et samarbeidende interiørfirma likte maleriene hans og hadde samtidig en skikkelig fet kundekrets. Dermed havnet unge Eiborgs signatur på veggene til Jennifer Lopez, Oprah Winfrey og Michael Stypes. Ganske kult, vil vi tro.

Men tilgangen til Robert Redfords stuevegg krevde litt mer enn kunstneriske kvaliteter.

og Redford

Han ville gjerne ha 15 malerier til gjennomsyn i sin penthouse-leilighet i New Yorks mest eksklusive nabolag. Jeg stappet bilen full og putret i vei.

I slike fornemme bygninger vil man selvsagt ikke ha tvilsomme kunstnere løpende rundt i fojeen, så her var det å ta fatt på baktrapp og vareheis med mine 15 bilder av røsselig format.

Sjefen selv lå på sofaen og gryntet i dur og moll mens jeg viste frem maleriene mine, rimelig svett og preget av stundens alvor. Redford greide ikke å bestemme seg, så jeg måtte komme tilbake dagen etter.

Han lå fremdeles på sofaen og gryntet, men hadde i hvert fall valgt ut et bilde jeg aller nådigst fikk henge opp. Er du schwær i USA så er du jo bare størst! Jeg glemmer nok ikke det salget.

Nesting

Etter mange år på farten, både i USA og Europa, har Espen Eiborg virkelig tatt fatt på voksen-livet, med nystiftet familie.

Syv uker unge Severin får den stolte far til å kjenne ansvaret tynge.

Det ligger i bakhodet, ja. Nå må jeg jo skaffe gryn! Det er klart man av og til kan drømme om fast inntekt. Men arkitektkarrieren min er nok over. Det ble vel teknisk og litt for lite kreativt for meg, selv om jeg synes arkitektur er kjempespennende fremdeles. Jeg liker aller best å surre med bildene mine, planlegge og «designe» neste utstilling og pønske ut nye prosjekter. Utstillingen her i Galleri Ramfjord sammen med Andrew Barton gleder jeg meg veldig til!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere