RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Hovseter til Skarnes

«Ja takk, begge deler!» uttalte en kjent eventyrbjørn en gang i tiden. Nora Bryde Gjertsen fra Hovseter har gjort uttrykket til sitt.

HOVSETER/SKARNES: Nora begynte å spille håndball som liten og tilbrakte, naturlig nok, store deler av oppveksten i Njårdhallen. Som en del av den gode J - 91 årgangen til Njård, begynte det unge talentet på håndballinjen på Ullern videregående. Der kom hun med i Ullernrevyen «Festival», hvor hun fikk dyrke sin to andre interesser - teater og sang. Det bød imidlertid på utfordringer. Spesielt vanskelig ble da hun en gang hadde øvningshelg med revyen, samtidig som juniorlaget hadde runde i Sparserien.

Valgets kval

– Solbakken folkehøyskole har kurs for flere av revyskolene i Oslo og man får hjelp til koreografi, tilbakemelding på sketsjer og øvelse i sangteknikk. Det var ekstremt viktig, så jeg måtte jeg dra dit i stedet for en Spar-runde de andre håndballjentene spilte på Stord, i Bergen. Det var leit å føle at jeg lot lagkamerater i stikken, så jeg er glad det kom noe godt ut av det. Jeg fant jo tross alt skolen jeg ville begynne på. Sånn sett har gleden jeg har hatt av begge interesser ført til noen vanskelige valg, men det er også viktige erfaringer å ta med seg, sier Nora.

Venner og sport

Solbakken folkehøyskole ligger på Skarnes, halvannen time med buss fra Oslo. En halvtime unna ligger Kongsvinger.

– Nærheten til Oslo gir meg mulighet til fortsatt å holde kontakt med vennene mine hjemme og nærheten til Kongsvinger, til å dyrke håndballinteressen. Akkurat nå er jeg på utlån fra Njård til KIL som spiller i 3. divisjon. Det er det beste tilbudet av håndball i nærområdet, hvor de fleste spillerne går på NTG Kongsvinger. Tre ganger i uken pendler jeg til Kongsvinger. Heldigvis er det trening på kvelden, så jeg får det til å gå opp med timeplanen. Selv om det blir sent noen ganger, er det absolutt verdt turen, sier hun.

Stiller opp

Nora stortrives allerede på folkehøyskolen like ved Skarnes. Kanskje ikke så rart, med barnedomsvenninnen Line som romkamerat.

Hun er den eneste jeg kjente fra før og vi har alltid vært nære venner. Likevel vi har blitt kjent med hverandre på en helt ny måte ved å bo på samme rom. Det at vi deler alt, gjør at vi gleder oss over hverandres «bragder» og vokser ytterligere på det. Jeg tror vi begge er overveldet over hvor bra det har blitt og gruer oss til det er over.

– Stor familie

Og Nora er heller ikke sen om å skryte av miljøet på Solbakken.

– Vi er som en stor familie. Det blir fort slik når man spiser alle måltider sammen og konstant ser hverandre. En skulle tro man ble lei av å se alle så mye, men det er helt tvert om.

– Hva drømmer du om i fremtiden? Jobb og karrieremessig?

– Jeg har søkt meg til et par musikkteaterutdanninger i Oslo og håper på å komme inn der i år. Da vil jeg samtidig kunne spille i Njård igjen. I anledning opprykket til Njård i eliteserien, har det vært snakk om satsing med NM-20 laget. Det hadde vært utrolig gøy å få spille med gamle lagkamerater igjen med kurs mot Spektrum. Det ønsker jeg akkurat nå, men langsiktige planer er ikke bestemt. Jeg vet jeg vil drive med noe som har en kombinasjonen av samarbeid, fokus, innsats og mestring i seg. Det er de egenskapene som har gjort at jeg har hatt så ufattelig mye glede av både håndballen og musikkteater. Sånn sett er de interessene mye mer like enn det man skulle tro, avslutter Nora.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere