*Nettavisen* Nyheter.

Fra Japan for å lære

En delegasjon fra Kanagawa kommune i Japan gjestet tirsdag bydel Nordstrand. De fikk omvisning på skolen, SFO og fritidsklubben.

Lambertseter: Delegasjonen besto av 11 representanter for ulike byer og deler administrasjonen i Kanagawa kommune i Japan.

Det er stor forskjell mellom Norge og Japan, delegasjonen kommer fra byer med åtte millioner innbyggere, sier Margareth Tysnes ved avdelingen for barn, unge og nærmiljø i bydel Nordstrand. Hun hadde ansvaret for å geleide delegasjonen innom Lambertseter fritidsklubb, Lambertseter skole og Lambertseter SFO.

Gaver

Den japanske delegasjonen var interessert i å lære om tilbud til og arbeid med barn og ungdom, foreldresamarbeid og barnevernet.

På hvert av stedene delegasjonen besøkte fikk de en liten omvisning og fikk hørte små presentasjoner om institusjonene. Da delegasjonen gjestet Lambertseter SFO fortalte styrer Malin Singdahlsen om hvordan SFO-ordningen fungerer, om aktiviteter, organisering og økonomi. De japanske delegatene lyttet interessert og noterte flittig. Etterpå fikk de anledning til å stille spørsmål til SFO-styreren. Besøket på SFOen ble avsluttet med at Malin Singdahlsen overrakte tegninger som barna i SFOen hadde laget. Japanerne hadde også med en gave til vertskapet.

Lokal tolk

Kazumi Nordstokke, som er bosatt på Ormøya, hadde organisert opplegget til de japanske delegatene. Hun var også tolk under omvisningene.

Delegasjonen fikk senere på ettermiddagen oppleve en danseforestilling i regi av dansegruppa til Lambertseter Fritidsklubb.

Etter to dager i Norge dro delegasjonen videre til Paris for å gjøre en liknende runde der.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.