*Nettavisen* Nyheter.

Fra jord har de kommet - til jord skal de bli

I dagene fremover vil nok denne juletrehaugen på Grønmo vokse betraktelig for nå må vi selv sørge for at granbusken komemr til sitt siste levested for deretter å bli malt opp og igjen bli til jord.

Sent i høst forlot en mengde grantrær sitt jordfaste tilholdssted. Nå skal de igjen bli til jord.

Grønmo: Det er i alle fall tanken til Renovasjonsetaten (REN) når nå juletresesongen er i ferd med å ta slutt. For i år kan ikke lenger granbusken hensettes ved søppelkassen for å få sin siste reise sammen med alt mulig annet søppel.

- Ren ekstraservice tidligere

Nei, nå skal den forhenværende grønne bringes til et dertil egnet mottakssted for etter hvert å bli kvernet opp og lagt til "modning" for til slutt å igjen å bli til jord.

Renovasjonsetaten i Oslo kommune kommer ikke til å hente juletreet til Oslos villa-eiere i år, sier RENs informasjonssjef Kristin Bergersen.

At vi har gjort det tidligere, har vært ren ekstraservice.

Skal gjenvinnes

Grunnen til at eneboligeiere ikke lenger kan kaste juletreet sitt sammen med den andre søpla er at Renovasjonsetaten vil gjennvinne treet til jord.

Og dette betyr at folk flest må legge veien til f.eks. Grønmo for avlevering

Men er du ikke redd for at gamle juletrær vil bli liggende ute på grunn av endringen?

Nei, det er jeg ikke. Vi har klart å få det i hus, og da skal nok alle klare også å få det ut av huset, sier Bergersen.

Også i fjor varslet REN at de ikke skulle ta med trær som sto ved søppelkassene, men ga etter for press. I år er det imidlertid ingen tvil; har du kjørt eller båret granbusken fra salgsplass og fått det inn i stuen, må vi også klare å b li kvitt det på eget initiativ.

Nå er det imidlertid ikke alle som må gjøre jobben selv. I mange borettslag viderefører de tidligere års tradisjoner med å setet ut container .Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.