*Nettavisen* Nyheter.

Fra kamp til hverdag

For en uke siden gikk vi inn i valgkampens siste runde, mandag gjorde vi vår borgerplikt ved å stemme, og tirsdag morgen var det helt klart hvordan de enkelte partier og politikere hadde fått tilslutning. I et par uker fremover nå skal den vanskelige regjeringskabalen legges, og stortingsrepresentantene skal plasseres i komiteer. Dermed er årets store politiske kamp avsluttet og vi kan gå inn i en normal hverdag igjen.

Men det betyr ikke at all politikk nå skal få hvile. Denne og neste uke er våre lokalpolitikere i full sving igjen. Nordstrand og Søndre Nordstrand hadde høstens første bydelsutvalgsmøter i går, og mandag er det oppstart i Østensjø.

Og her begynner hverdagskampen igjen. For det overrasker vel ikke mange om vi sier at det også denne høsten vil dreie seg mye om penger - eller rettere sagt - pengene man ikke har. Lokalpolitikerne gikk fra hverandre før sommerferien med det lite hyggelige minne om at det første de må gjøre når de samles igjen, det er å slipe sparekniver.

På både Nordstrand og Søndre Nordstrand er det gitt klare signaler om at det går mot et regnskap med betydelige merforbrukstall. Riktignok vet vi i skrivende stund (torsdag) ikke utfallet av gårsdagens to BU-møter. Men vi vet at bydelsdirektørene må styre skutene i balanse mens bydelspolitikerne ikke er særlig lystne på å kutte mere. Det er snauet inn nok som det er.

En uke er altså gått siden det siste valgflesket servert, og vi håper inderlig at toppolitikerne ikke allerede har glemt.

Vi minnes i alle fall at det i forbindelse med et intervju med den gamle Ap.-kjempen Haakon Lie på Ulvøya ble sagt at det skulle bli et løft for de eldre og i omsorgstjenestene.

Vi husker også at det fra Senterpartiet ble lovet mer penger til kommuner og bydeler. Dette gjelder vel også for Oslo?

Og ikke minst husker vi alt det Carl I. Hagen lovet både da han var ute på stand på bl.a. Lambertseter og Mortensrud og da han i velformulert former fortalte hvor bra vi skal få det om vi bare stemte FrP. Våre lokale representanter fra dette partiet bør ha noe i baklommen når de skal inn på de politiske bakrommet og fremme sine saker på vegne av bydelene.

Vi skulle tro at de lokalpolitiske hverdagene kan bli vel så tøffe som valgkamp-tiden. Om toppolitikerne blir rammet av hukommelsessvikt, hjelper lokalavisen din gjerne med å finne frem det som ble lovet for bare noen få uker siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.