*Nettavisen* Nyheter.

Fra kamuflasje til grønne fingre

Små grønne fingre: Åsne Seierstad og gartner Lars-Erik Torp fryder seg over å kunne gi barna i Nordraaks gate barnehage en grønnere hverdag.

Mellom fornemme forretninger og ærverdige bygårder skjuler løvkledte grener et barnas paradis. Fredag ble Nordraaks gate barnehage enda grønnere.

FROGNER: – Vi plantet magnolia her i fjor, med jordbær rundt. Nå skal vi så til en av sandkassene og lage hinderløype.

Åsne Seierstad stråler om kapp med solen. Forfatteren sitter i styret i barnehagen, og har vært primus motor for en opprusting av den gamle hagen. Rundt henne graver åtte små barnehender dype hull til solbær, ripsbusker og andre buskevekster.

Hagedager

Camilla Sæter er avdelingsleder i barnehagen, og gleder seg til å bruke frukt- og bærplantene i hverdagen.

– På denne måten får barna et nærere forhold til maten de spiser, og lærer at det ligger mer arbeid bak den enn å åpne et syltetyglass, sier hun.

Sæter er opptatt av å gi barna gode naturopplevelser, og gleder seg stort over mulighetene den nye hagen gir.

– Vi er heldige som har denne oasen midt i byen. Oslo er så mye mer enn «gryta», og vi oppsøker alle aspekter ved naturen så ofte vi kan, forteller hun.

Tilbakeført

Hovedgartner på Plantasjen, Lars-Erik Torp, er glad for å få hjelpe til.

- Vi har valgt ut lettstelte planter sammen med barnehagen. Det er viktig at barna får oppleve at det spirer og gror, uten for mye jobb, sier han.

Barnehagen var opprinnelig en herskapsbolig, og Seierstad gleder seg til å få hagen tilbake til gammel storhet.

– Den gamle damen som bodde her testamenterte det bort til Oslo kommune på betingelse av at det ble etablert barnehage her, forteller Seierstad.

Les også: Ruskengeneralen takket barnehage

Redningsaksjon

Seierstad sitter i barnehagestyret, og var en av flere som hadde sett seg lei på den støvete sanden som la en demper på ute- og inneklimaet. Redningen fant hun på Vinderen.

– Vi lurte lenge på hva vi skulle gjøre med ørkenen her. Vi har vært veldig heldige som har fått med oss Plantasjen på dette. Jeg synes det er kjempegøy med hage, sprudler hun.

Les også: Friluftsbarn søker lekekamerater

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.