RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra kollektiv til show

Håvard Lilleheie og Steinar Sagen gjenforenes så scenen. De "frustrerte fyrene" skal få latteren til å boble i vår.

AKER BRYGGE: I to og et halvt år bodde Håvard Lilleheie og Steinar Sagen i et kollektiv på St. Hanshaugen med to andre kamerater. Nå har denne tiden blitt et sceneshow. Forestillingen "Frustrerte fyrer", som oppføres på Latter, er inspirert fra tiden på St. Hanshaugen.
Tiden i kollektivet var både og. Det var kjempefint, og vi hadde det gøy, forteller Lilleheie.
De fire guttene var alle interresert i tv og scene, og det var i kollektivet Lilleheie og Sagen begynte sitt samarbeid.
Jeg møtte Steinar etter jeg hadde vært med å lage en revy. Etter hvert flyttet vi og de to andre til kollektivet. Jeg fikk jobb i "U", og Steinar ble med på disse filmsnuttene, forteller Håvard, og legger til at disse filmene ble laget i kollektivet.
Inspirerende kollektiv
"Min ensomme mor kommer ofte på besøk i kollektivet, men så surrete som jeg er, glemmer jeg disse avtalene. Steinar som liker seg hjemme, er tilstede hver gang hun kommer. Som to ensomme sjeler blir de gode venner. Dette er jo kjempekoselig! Etter hvert blir de veldig nære venner og begynner å arrangere fester sammen i kollektivet der vi bor, dette blir et litt for godt vennskap. Da oppstår det konflikter mellom meg og Steinar."
Denne sketsjen har et sensasjonelt sluttpoeng! Sensasjonelt er et stort ord, men jeg kan bruke det, forteller Lilleheie, etter å ha forklart et utdrag fra showet.
Komikeren er veldig fornøyd med hvordan showet har blitt.
Det er om to tapere som bor sammen i et kollektiv. Målet deres er å lage et show og bli kjent. Deres innvendige mål er å bli elsket, sier Lilleheie.
Minner fra samboeskapet
Vi hadde fest engang, og Morten Abel kom. Han forsøkte å sjekke opp ei dame. Han fikk henne ikke, jeg fikk henne! Og det er jeg veldig fornøyd med, forteller Lilleheie.
Mangel på historier fra tiden i Ullevålsveien er det ikke. Lilleheie kan fortelle at guttene ikke var de flinkeste til å vaske etter seg.
Vi bodde flere etasjer opp, og søppelkassen var nede. Ofte satte vi fra oss søppelet ved døren til baktrappen. En dag skulle jeg ut den døren for å gå på do. Da løp det en stor rotte foran beina mine. Etter den dagen ble vi flinkere til å vaske, forteller komikeren og legger til at hans magiske formel for å vaske bad på den tiden var å blande salmiak og klor.
Jeg mente at alle bakteriene ble borte på den måten.
Spesielle milkshaker med litt for mye likør, rotekroken til Lilleheie og raseriet til Sagen når han taper i Tekken er bare noe av tingene gutta drar frem fra tiden.
Magisk tid
Sagen tusler inn mot slutten av intervjuet, det er tid for øving. Han mener tiden på St. Hanshaugen var en magisk tid.
Det var en fin tid, og jeg er veldig glad for fellesrommet vi hadde. Jeg ville ikke vært den tiden foruten, forteller Sagen.
De to komikerne har hatt et langt samarbeid. Dette og kollektivtiden har nå ført til "Frustrerte fyrer". Premieren på showet om livet i kollektivet er i kveld, 20. april, på Latter på Aker Brygge.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere