RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra korps til tresnitt

Da barnet til Mari-anne Gihle spilte i Lindeberg skolekorps, satt hun ofte i lokalene med skisseblokk. Nå holder Groruddamen tresnitt-utstilling på Galleri Norske Grafikere.

Furuset/sentrum: - Det som var så fint med aspirantgruppa på Lindeberg skolekorps var at de stadig gjentok og gjentok. Det var veldig fint for meg da jeg satt der med blyant og skisseblokk, forklarer 50-åringen som hadde sin første utstilling i 1981.
Utstillingen på Galleri Norske Grafikere er noe Gihle har strukket seg etter lenge. - Det er en milepæl for meg å stille ut her. Det betyr et løft for meg som kunstner, og det er et mål jeg har strukket meg mot.

Stipend

I 24 år har Gihle drevet med tresnitt. Tidligere i år mottok kunstneren et stipend fra billedkunsternes vederlagfond. Stipendet førte til at 50-åringen kunne ta permisjon fra jobben på Einar Granums kunstfagskole og vie seg ett hundre prosent til kunsten.
Grorud-damen mener at hun har funnet sitt snitt i kunsten med tresnitt. Bildene på utstillingen er skåret med jern og stikler. Gihle har eliminert alt som heter digitale medier i denne utstillingen.
- Tresnitt passer med min tegnemåte. Det jeg liker så godt med tresnitt er motstanden i materialet, fortsetter Gihle.
Mye av fokuset i de om lag 40 bildene som er utstilt på Galleri Norske Grafikere i Tollbugata ut denne måneden er små handlingsrom med mennesker. Gihle har også sittet på Ekebergsletta under Norway Cup med skisseblokk og blyant. I slutten av oktober reiser Gihle på utveksling til Sør-Italia for å gå på kurs og stille ut sine trensnitt. Bildene på utstillingen kan kjøpes fra 800 til 5000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere