RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mette Helland Jahr i biblioteket på Holmlia fortalte for Fjeldlund-barn hva utstillingen Den magiske kappen inneholder.
Mette Helland Jahr i biblioteket på Holmlia fortalte for Fjeldlund-barn hva utstillingen Den magiske kappen inneholder.

Fra kunst til kunnskap på Holmlia

Har man en magisk kappe, kan så mye skje. Blant annet kan barnehagebarn både bli bedre i norsk og lære å lage mosaikkbilde.

HOLMLIA: Allerede fredag formiddag forberedte barna i Trollstua ved Fjeldlund barnehage utstillingen som nå står i biblioteket på Holmlia ved å lage et stort mosaikkarbeid av papir. Naturlig at de da også fikk være sterkt engasjert da utstillingen "Den magiske kappen" ble åpnet.

"Den magiske kappen" er en vandreutstilling i form av en reise i islamsk kunst. Den er laget av det Det flerspråklige bibliotek.

I sentrum for utstillingen står en paviljong i glassmosaikk laget etter gammel persisk tradisjon. I porten til Orienten kan man gå inn og drømme seg bort til musikk og lytte til boka med samme navn.

Åpningen

Under åpningen fikk Fjeldlund-barna æren av å trekke i båndet som markerte at utstillingen nå er tilgjengelig for alle. Og i stedet for å høre eventyret i paviljongen, leste barne- og ungdomsbibliotekar Eva Rekve fra boken. Og da var hun selvfølgelig iført en flott kappe.

Det er mange småbarn med ikke-norsk bakgrunn som er svært dårlige i norsk, og det er et dårlig utgangspunkt når de skal begynne på skolen, sier lederen på Holmlia-biblioteket, Elin Hermansen.

Derfor er dette et fint innspill i språkopplæringens tjeneste.

Utstillingen er økonomisk tilgodesett både med midler fra Oslo Sør-satsingen og fra det statlige leseprosjektet.

Bøker

Boka som følger utstillingen er laget på hele 25 språk med parallelltekster på blant annet norsk/arabisk, persisk/norsk, somali/norsk, kurdisk-sorani/norsk og urdu/norsk.

Vi vil selvfølgelig at så mange som mulig kommer hit til biblioteket både for å se utstillingen og høre tekster. Men vi har også bokutlån til barnehager, sier Elin Hermansen. 200 bøker inngår i dette, og vi har spesialavtale med to barnehager i bydelen, nemlig Bertram og Lerdalstoppen.

Utstillingen

Noen av barna som var på åpningen mandag, var svært så opptatt av både glassmosaikktårnet og boken det ble lest fra mens andre var mer interessert i serveringen.

Håpet er selvfølgelig at de kanskje kommer tilbake for å få med seg det utstillingen virkelig inneholder - nemlig en fin måte å "lure" det norske språket inn i dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere