RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra latterkick til alvor

Man får virkelig trimmet magemusklene under forestillingen Utlendingen på Centralteateret, men stykket har også en seriøs undertone. Skuespiller Linn Skåber forteller at det er viktig å finne den rette balansen.

Rollen som Amalie er kanskje en av de vanskeligste i dette stykket fordi den ikke er opplagt morsom. I første akt griner jeg jo mest. Da gjelder det å finne situasjoner som er morsomme, forteller Skåber etter endt forestilling.
Hun møter Nordstrands Blad bak scenen og tar seg tid til å fortelle litt om det å spille i en farse.
Når jeg går inn i stykket løser det seg av seg selv, men jeg må tro på fortvilelsen. Selv om dette er en komedie må jeg gå like dypt inn i denne rollen som i en veldig seriøs en.
Det er ingen til om at Ekeberg-beboeren trives på scenen. Hun spiller godt og får med seg publikum fra første dramatiske entré.

Magemuskler

Utlendingen handler om Karl Antonsen, en fyr som trenger å komme seg litt vekk mens kona ligger på sykehuset. Problemet er at han ikke er særlig god til å snakke med fremmede, så han later som om han er utlending og ikke forstår norsk.
Johannes Joner har hovedrollen i stykket og er veldig dyktig. Det er utrolig hvor mye han får sagt uten å si et et eneste ord. Han har en mimikk som er beundringsverdig og er blant annet utrolig morsom når han forteller en historie på et språk bare han selv forstår. Man ler også til tider så mye av Bartek Kaminski, som spiller Lille-Lars, at magemusklene slår krøll på seg av.

Seriøsitet

Skåber forteller at de har hatt det veldig morsomt i prøvetiden.
- Det er veldig viktig å finne den rette balansen. Her går vi fra latterkick til alvor. Det er en interessant historie publikum skal følge og det er viktig å fortelle den mens man beholder humoren i den.
I stykket er det en seriøsitet i alt det morsomme. Skuespillerne får godt fram budskapet om hvordan en person kan vokse og blomstre bare noen tror på vedkommende. De viser oss også hva det gjør med et menneske å kunne tre ut av sin forventede rolle.
- Dette er et levende stykke hvor vi oppdager nye muligheter hele tiden. Visse partier er improvisasjon hvor vi leker med publikum uten at de egentlig er klar over det.
Da Utlendingen ble spilt på Torshovteateret i 1989 ble stykket en publikumsfavoritt.
Derfor blir denne satsningen som det berømte hoppet etter Wirkola. Heldigvis har vi landet på beina! sier skuespilleren fornøyd.

Motiverende

Hun er glad for de gode kritikkene i media og gleder seg til å spille stykket fram til jul.
- Det er veldig motiverende å se at folk allerede dagen etter premieren har kjøpt billetter. Dette stykket har så mye utviklingspotensiale, så vi blir bedre hver gang. Stykket lever, så det blir ikke helt likt hver kveld, betror hun og legger til at for henne betyr selve stykket mer enn rollen som Amalie.
Det er helheten og opplevelsen mer enn rollen som gjør at dette er så moro. Det er gøy å være en del av denne gjengen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere