RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ANEKDOTER: Godtfred Eugen Aslagsen har vært rørlegger i nesten 60 år, og i godt voksen alder debuterer han som forfatter. Små anekdoter og glimt fra rørleggerlivet han mener også vil more andre.
ANEKDOTER: Godtfred Eugen Aslagsen har vært rørlegger i nesten 60 år, og i godt voksen alder debuterer han som forfatter. Små anekdoter og glimt fra rørleggerlivet han mener også vil more andre. Foto: Foto: Jacob Kirkevaag

Fra masse «rør» til muntre epistler

– Det meste av det vi gjør, er det jo ingen som ser. Kan det være noen som er interessert i dette da, undret Godtfred Eugen Aslagsen.

NORDTVET: Spenstig og ikke lite spent skal rørleggeren fra Ammerud møte sitt publikum på hjemmebane. På Nordtvet bibliotek får han det som nesten må være en «dobbeltdebut».

– Boka kom ut på forsommeren, men dette er første gang jeg møter publikum, sier Godtfred Eugen Aslagsen.

Drøm

I nesten seksti år har han jobbet som rørlegger. Men nå har han lagt tanga på hylla, uten at han er særlig uvirksom av den grunn.

– Rørlegger, hvem bryr seg om det? Det meste av det vi gjør, er det jo ingen som ser. Kan det være noen som er interessert i dette da, undret Godtfred Eugen Aslagsen før han satte seg ned med penn og papir.

– Vel, jeg drømmer ikke om en bestselger. Men kanskje et lite innblikk i en verden ikke alle kjenner, vil vekke interesse. Hvis noen lesere kan legge fra seg boken med et smil om munnen og humre litt, er jeg fornøyd, sa den debuterende foredragsholderen til et fulltallig publikum mellom bokreolene.

Han tror ingen vil kunne få fagbrev av å lese boka. Men en historie og en latter rikere formoder at noen vil bli.

– Da er det vel verdt det? Det synes jeg, sier forfatteren.

Anekdoter

Etter med så mange år i faget er den lune rørleggeren et oppkomme både når det gjelder faget og menneskene bak.

Han begynte i læra i det som da het Oslo Rørleggerbedrift A/S, med en avtalt timelønn på 1,28.

– Jeg har vel vært ganske privilegert. Har aldri gruet meg for å gå på jobben, og jeg elsker å få ting gjort, sier Godtfred Eugen Aslagsen og legger til:

– Og etter hvert har jeg nok blitt en ganske god menneskekjenner.

Boka følger forfatterens liv og karriere fra begynnelsen. Og i tillegg til alle de muntre anekdotene så er dette også et minne med historisk perspektiv på etterkrigstidens utvikling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere