RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Cathrine Aspestrand Furre vil erstatte bobiler med hester, paddocker og ridebane.
Cathrine Aspestrand Furre vil erstatte bobiler med hester, paddocker og ridebane. Foto: FOTO: VIDAR BAKKEN

Fra motordur til hestevrinsk

Deler av indre Bestumkilen blir leid ut til Oslo Ryttersportsklubb. Nå håper klubben på at kommunen vil bidra til et fullverdig anlegg.

BESTUMKILEN: Etter at Oslo ryttersportklubb mistet lokaliteten på Bygdø kongsgård har Riksantikvaren anbefalt statens tomt som er en del av båtopplagsplassen i Bestumkilen.

Løfte om leie

– Vi har fått klare løfter om at staten ønsker en avtale med oss, det vil si på de 11 målene som staten forvalter i Bestumkilen. Vi har i samarbeid med en arkitekt utarbeidet et forslag til rideanlegg på området som også omfatter en del av kommunens tomt, sier Leder av Oslo Ryttersportsklubb, Cathrine Aspestrand Furre.

I forslaget er rideanlegget med flerbruksaktiviteter knyttet til ridehallen, plassert på østsiden av Hoffselva. Det vil si at området omfatter dagens bobilparkering, samt båtopplaget inn mot Sjølyst. Bobilparkeringen administreres av Karenslyst/sjølyst båtopplagsforening som tar inn cirka 600 000 kroner på statlig område, hvor foreningen ikke har noen gyldig leieavtale. I vinterhalvåret brukes det samme området til båtopplag, hvor foreningen har en leieavtale med Oslo kommune.

Selv om kommunen ikke har noen leieavtale med Statsbygg, er ingenting gjort siden 1989 for å rydde opp i forholdene.

Stang vil ha løsning

– Tenk deg et levende og allsidig miljø hele året, i stedet for bobiler og lagring av båter. Vi planlegger paddocker nærmest sjøen med en ridebane. Innerst mot skogkanten kommer ridehallen uten sjenanse for de bakenforliggende boligene, sier hun..

– Under bakken vil vi ha en flerbrukshall med plass til ulike idrettsaktiviteter. I andre etasje på ridehallen planlegger vi en café med utsikt til sjøen og andre veien, utsikt til ridehallen. Det er tegnet inn parkeringsplass for biler og atkomst til den regulerte regatta- og treningsbanen for roere og padlere.

I forbindelse med bruken av området har vi vært i kontakt med blant annet presidenten i Norges Roforbund, Erling Storm, og vi har dialog med kajakk- og roklubbene i området." Inge Andersen i Norges Idrettsforbund kjenner godt til planene og Fabian Stang har tidligere vært opptatt av å finne en løsning på Bygdøy. Det blir viktig å få til fleksible løsninger hvor alles interesser blir ivaretatt, sier Furre som ikke har sett bort fra båtopplaget.

– Det er klart vi tenker på båteierne. Nå er det flere som peker på at mange av disse båtene kan lagres i høyden og dermed frigjøre plass. Vi har ingen interesse av å ødelegge for båtopplaget, sier Furre.

Ridning som valgfag

Hun ser for seg et allsidig og mye brukt område.

– Her kan vi ta imot skoleklasser som vil drive eller se på ryttersport. Jeg har en drøm om skoler som åpner opp for dette som valgfag. Her vil det bli alt fra kontakt med dyr, tilbud om ridekurs på mange nivåer, blant annet terapiridning for barn og voksne med funksjonshemning. Ikke minst vil idrettsanlegget i underetasjen på ridehuset være tilgjengelig for alle og vil bli et annet viktig tilbud til byens barn og ungdom. Roere og padlere vil legge sine aktiviteter hit. Folk på tur vil finne aktivitet her hele året og med god tilgang til turveiene i Kongeskogen. I dag er de i prinsippet umulig å finne bak båter og bobiler, sier Furre.

– Hva med finansieringen?

– I likhet med andre idrettsanlegg må vi søke om tippemidler. Vi er naturligvis avhengig av en leieavtale med Oslo kommune og økonomisk støtte. Jeg er overbevist om at byens politikere vill stille seg positivt til et anlegg med så mange idretter og som angår så mange. I tillegg er vi avhengig av private sponsorer og signalene er klare. Flere vil være med å støtte et så reelt og positivt formål som er rettet mot hele Oslo. Driften vil bli organisert med formål at alt overskudd går tilbake til idretten, sier Furre.

Del på Facebook

LES OGSÅ:

Høyre er båtfolkets venner

Bruker statens område uten avtale

Kampen om Bestumkilen

Rytterklubb vil ha rideskole i Bestumkilen

Er dette tilgjengelig for alle?

- Vil drepe mye av båtlivet i Oslo

Store planer for Bestumkilen

 Er dette tilgjenglig for alleeeee

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere