RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Mozart til Ellington

Etter den mektige fremførelsen av Mozarts Requiem i oktober, går nå Bøler-korene Parenti Vocalis og Bøler Vokalensemble fra klassisk til jazz i to konserter til helgen.

Bøler/Kampen/Oppsal:Sammen med Bajazz Big Band og solist Maria Mohn Pettersen fremføres Sacred Concert av Duke Ellington.

Bajazz Big Band har som storband eksistert siden 1977, og har i dag base på Kampen Bydelshus. Storbandet består av 17 medlemmer, og samarbeider ofte med solister. Erik Eilertsen er dirigent. Parenti Vocalis og Bøler Vokalensemble vil samlet telle rundt 80 sangere og ledes av deres faste dirigent, Vigdis Oftung. Maria Mohn Pettersen er sopran i det Norske Solistkor.

Duke Ellington skrev tre Sacred Concerts på 1960-tallet. Stykkene vakte stor oppstandelse i en allerede turbulent tid i USA. Mange så Ellingtons ide om å forene jazzmusikk med kristen liturgi, som et forsøk på å få kommersiell støtte til organisert religion. Han selv sa derimot at det var den viktigste musikken han hadde skrevet. Mellom 1966 og 1974 turnerte Duke Ellington og hans band USA og Europa med tre Sacred Concerts, og forskjellige kor og solister ble benyttet. Den tredje delen ble skrevet spesielt for den svenske jazzsangerinnen Alice Babs som Ellington kalte "en komponists drøm".

Konsertene finner sted i Kampen kirke lørdag 3. mars kl.18.00, og i Oppsal kirke søndag 4. mars kl.19.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere