RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Munkerud til SOS-barnebyer i Russland


Filippa Hoem (8), Fam Hoem (8) og Albert Lenz (6) hadde det moro på aksjonen.
Filippa Hoem (8), Fam Hoem (8) og Albert Lenz (6) hadde det moro på aksjonen. Foto: Helle Køber
Onsdag ble den årlige Lysaksjonen på Munkerud skole arrangert for tjuesjette gang. Elever og lærere håper å samle inn mer enn 100.000 kroner.

MUNKERUD: – Dette er en solidaritetsaksjon. Barn får hjelpe andre barn fra forskjellige deler av verden, denne gangen går pengene til SOS-Barnebyer i Russland, nærmere bestemt Pskov. Tidligere har vi blant annet fokusert på barn i India og Frelsesarmeens Slumstasjon, sier Stein Andersen, rektor ved Munkerud skole.

LES OGSÅ: Fikk samlet inn nærmere 100.000 kroner på lysaksjonen 2012

Lysaksjonen består i et stort samarbeid, mellom elever, lærere og foreldre. Lokalområdet har også støttet opp, næringsdrivende har bidratt med flotte gevinster til lotteri. Alle sekshundrede og sytti elver, fra 1-7 klasse, har bidratt med å lage saker de kan selge under aksjonen.

Overrekkelse

– I tillegg til å bidra personlig, har elevene hatt undervisning relatert til Russland. Dette har vært med på å øke kunnskapen deres, om andre barns situasjoner og hverdag. I morgen vil de få være med på en høytidelig overrekkelse av pengene vi har fått inn, da vil en representant fra SOS-barnebyer komme hit og motta sjekken, forklarer Andersen.

I fjor kom det samlede beløpet på ett hundre og tre tusen kroner. Dette samlet Lysaksjonen inn på to timer, med nærmere ett tusen fem hundre besøkende.

Sterkt engasjert

– Dette året tenner vi lys for barn i Russland. Helt i starten, for tjueseks år siden, var Lysaksjonen drevet av to leger fra Munkerud området. De samlet inn store laken, disse klippet de opp, og brukte som bandasje. Bandasjene donerte de bort til veldedige formål, forteller Gro Løyning, klasseforstander for sjetteklasse ved Munkerud skole.

En dekorasjon henger i korridorene på Munkerud skole, den understreker hva skolens lysaksjon har som mål, i forhold til veldedighet: Fra Munkerud til verdens ende.

– Barna har vært veldig engasjert i aksjonen, de synes det er moro å gjøre noe som dette. I tillegg til barna har det vært mye god hjelp i foreldrene deres, som stiller opp med selvdannet kafeteria. De har laget alt av kaker og tilbehør, som de selger selv, dette er veldig fint, sier Løyning.

Les også: Mange barn må begynne på annen skole enn de tror

Barnas bidrag

– Jeg har laget lys til aksjonen. Vi klippet ut bilder fra servietter, og klistret det utenpå lysene med en varm skje. De ble veldig fine, forklarer Filippa Hoem (8).

Barna forteller også at de har lært litt forskjellig om Russland.

– Russland er verdens største land, og Sibir er en del av det. Vi vet også at de har president og ikke konge, sier Fam Hoem (8).

I seksjonen over brukte bøker, som selges, er det en annen fornøyd elev.

– Jeg har tegnet et bilde av familien min, og laget en årskalender av det, sier Albert Lenz (6).

I kjellerlokalene ble brukte leker solgt. Dette var uten tvil den mest besøkte standen under Lysaksjonen.

– Jeg har laget glassbilde og kalender, det var gøy. Og jeg har funnet meg Barbiedukke, sier Ella Olea Storm (6) i 1c.

Les også: Blodig moro på Munkerud skole

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere