Fra Njård til BSK

Ny jobb: Njårds Henrik Wilhelmsen er ny sportssjef i BSK, og blir kollega med daglig leder Nina Kristiansen.

Ny jobb: Njårds Henrik Wilhelmsen er ny sportssjef i BSK, og blir kollega med daglig leder Nina Kristiansen.

Henrik Wilhelmsen (30) er ansatt som sportssjef i BSK etter at han ikke fikk fornyet tillit som trener for håndballdamene til Njård.

Klikk på bildet for å forstørre.

Er i gang: Henrik er allerede i gang i ny jobb i ny klubb.

BEKKELAGET: - Etter så mange år i Njård er det spennende å prøve noe nytt, og jobben i BSK er veldig interessant, sier Henrik Wilhelmsen.

30-åringen har vært håndballtrener i tretten år, og har ført damelaget til Njård fra 3. divisjon til eliteserien på noen få år.

Men denne sesongen skjærte det seg i vestkantklubben. Med mange nye og sterke personligheter i spillergruppa hadde ikke Wilhelmsen lenger tillit, og da var det bare å pakke sekken sin å reise.

Sportslig satsing

Jobben i BSK er en 40 prosent stilling.

- Henrik skal ha ansvaret fra gutter og jenter fra 16 år og opp til og med senior, forteller Nina Kristiansen, daglig leder i BSK håndball.

- Hvorfor oppretter BSK en slik stilling?

- Vi ser det som et ledd i å styrke vår organisasjon, og få systematisert alle de arbeidsoppgaver som må gjøres for å drive en håndballgruppe, sier Kristiansen.

- Mens mange andre foreninger slanker stabene sine, så oppretter BSK e ny stilling....?

- Håndballgruppa er stilt sånn at vi har rom for dette i vår økonomi, sier Kristiansen.

- Hva skal Wilhelmsen gjøre?

- Han skal være håndballstyrets høyre hånd, og også for styringsgruppa for BSK/NIFs herrelag, sier Kristiansen.

To topplag på høgda

Det kryr av unge taleneter på høgda.

- Motivasjonen min er å bygge opp og ivareta de største talentene, og sørge for at de kan bli på høgda istedenfor å gå til andre klubber, sier Wilhelmsen.

- Tror du ikke at du kommer til å savne det å være trener?

- Jeg kommer til å jobbe tett med både Michael (Bech Rehnqvist) og Anders (Pollen), og kanskje kommer jeg til å stå litt på gulvet også, sier Wilhelmsen, som har skrevet under en 1 + 1 års-kontrakt med BSK.

På Treider

Dette skoleåret har Wilhelmsen jobbet som håndballansvarlig på Ullern vgs, men nå slutter han der for å begynne med håndball på Treider.

- Jeg skal jobbe med å videreføre og videreutvikle håndball-linjen på Treider, forteller Wilhelmsen.

30-åringen er allerede i gang med jobben sin i BSK, og angrer ikke på at han takket nei til forespørsler fra andre klubber.

- Jeg hadde en del løse henvendelser, og vurderte blant annet herrelaget til Bodø HK og damelaget til Fjellhammer IL, forteller Henrik Wilhelmsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.