Gå til sidens hovedinnhold

Fra Njård til BSK

Henrik Wilhelmsen (30) er ansatt som sportssjef i BSK etter at han ikke fikk fornyet tillit som trener for håndballdamene til Njård.

BEKKELAGET: - Etter så mange år i Njård er det spennende å prøve noe nytt, og jobben i BSK er veldig interessant, sier Henrik Wilhelmsen.

30-åringen har vært håndballtrener i tretten år, og har ført damelaget til Njård fra 3. divisjon til eliteserien på noen få år.

Men denne sesongen skjærte det seg i vestkantklubben. Med mange nye og sterke personligheter i spillergruppa hadde ikke Wilhelmsen lenger tillit, og da var det bare å pakke sekken sin å reise.

Sportslig satsing

Jobben i BSK er en 40 prosent stilling.

- Henrik skal ha ansvaret fra gutter og jenter fra 16 år og opp til og med senior, forteller Nina Kristiansen, daglig leder i BSK håndball.

- Hvorfor oppretter BSK en slik stilling?

- Vi ser det som et ledd i å styrke vår organisasjon, og få systematisert alle de arbeidsoppgaver som må gjøres for å drive en håndballgruppe, sier Kristiansen.

- Mens mange andre foreninger slanker stabene sine, så oppretter BSK e ny stilling....?

- Håndballgruppa er stilt sånn at vi har rom for dette i vår økonomi, sier Kristiansen.

- Hva skal Wilhelmsen gjøre?

- Han skal være håndballstyrets høyre hånd, og også for styringsgruppa for BSK/NIFs herrelag, sier Kristiansen.

To topplag på høgda

Det kryr av unge taleneter på høgda.

- Motivasjonen min er å bygge opp og ivareta de største talentene, og sørge for at de kan bli på høgda istedenfor å gå til andre klubber, sier Wilhelmsen.

- Tror du ikke at du kommer til å savne det å være trener?

- Jeg kommer til å jobbe tett med både Michael (Bech Rehnqvist) og Anders (Pollen), og kanskje kommer jeg til å stå litt på gulvet også, sier Wilhelmsen, som har skrevet under en 1 + 1 års-kontrakt med BSK.

På Treider

Dette skoleåret har Wilhelmsen jobbet som håndballansvarlig på Ullern vgs, men nå slutter han der for å begynne med håndball på Treider.

- Jeg skal jobbe med å videreføre og videreutvikle håndball-linjen på Treider, forteller Wilhelmsen.

30-åringen er allerede i gang med jobben sin i BSK, og angrer ikke på at han takket nei til forespørsler fra andre klubber.

- Jeg hadde en del løse henvendelser, og vurderte blant annet herrelaget til Bodø HK og damelaget til Fjellhammer IL, forteller Henrik Wilhelmsen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot