Gå til sidens hovedinnhold

Fra Nordstrand til Kambodsja

Simen fra Sæter på Nordstrand har startet et studiesenter for norske studenter i Kambodsja.

NORDSTRAND: – Man kan trygt si at livet her skiller seg fra tilværelsen på stille og rolige Nordstrand. Her er ingen dag lik den forrige og det er alltid fullt liv fra morgen til kveld med folk fra hele verden som kommer og går, forteller Simen Julner (28) til Nordstrands Blad.Med seg til Sørøst-Asia har han kjæresten Katrine Solhaug (31).

Globalstudies

Studiet heter Globalstudies og er et samarbeidsprosjekt med Universitetet i Stavanger om å gi studentene muligheten til å ta en del av utdannelsen i Kambodsja.

– Første kull kom i slutten av september, og er en gjeng på 15 engasjerte studenter som nå er i god gang med studiene.

Ansvarlig turisme

Studiet har fokus på ansvarlig tursime og frivillig arbeid som søppelplukking og innsamlingsaksjoner.

– Målet har hele tiden vært å få studentene som kommer fra Norge til å engasjere seg i lokalsamfunnet, forteller Simen.

– For noen dager siden var vi på en fattig skole på landsbygda. Vi ryddet og vasket to klasserom som vi de neste to dagene skal restaurere og male.

Givende

– Det blir mange lange dager, men det er veldig givende å se at arbeidet man legger ned er med på å gjøre en forskjell for mennesker som ikke har de samme forutsetningene som oss i Norge, sier Nordsrandsgutten.

Globalstudies gir 30 studiepoeng i reiselivsledelse og kan tas som en del av en Bachelor grad i reiselivsledelse.

Anbefaler utveksling

Simen har selv studert en del i ulike land og anbefaler norske studenter og ta deler av utdanningen sin i utlandet. Og særlig da i Kambodsja.

– Dette er et meget sjarmerende land, med et fantastisk imøtekommende og vennlig folkeslag. Man lar seg imponere av hvor nydelig det kambodsjanske folkeslaget er – til tross for sin tragiske forhistorie.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus