Gå til sidens hovedinnhold

Fra norsktimer til scenen

Den tid er forbi da norskundervisningen bare besto i lesing og stilskriving. Elevene i 10 B på Abildsø hadde sist uke "eksamen" på skolens scene.

Det begynte med at vi i norsk-timene laget manus til små skuespill, og tanken var at vi kanskje fikk det så bra at vi kunne vise dem på scenen. Derfor er det gøy når vi nå har en hel, liten forestilling, sier Kaia Lindahl.
Norsk-lærer Tormod Bøhn har nok vært en god pådriver, og da foreldrene til en av jentene i klassen, skuespillerne Oda Schjøl og Per Frisch sa at de kunne ta noen instruktør-timer, ble det virkelig fart i sakene.

Grupper

Klassen ble delt inn i grupper, og så begynte de å skrive fortellinger, forklarer lærer Tormod Bøhn. Etter hvert ble de bearbeidet slik at det ble snakk om skuespill-manus. Her var det mye omskrivinger og rettinger under veis.
Og så til slutt altså innøving. Vi hadde etter hvert håp om at det skulle bli så bra at vi kunne vise skuespillene våre for foreldre, men vi har altså endt opp med en teaterkveld, forteller Kaia Linda Dahl entusiastisk. Og nå har vi slått opp plakater i nærområdet og lagt lapper i kassene til skolens naboer, så vi håper jo det kommer noen.
For det var på to måter viktig at skolens teatersal ble fylt opp. Det ene var at det er alltid gøy å spille for et stort publikum. Og så skal inngangspengene gå til klassens tur senere i år med De Hvite Bussene til Polen.

Forestillingen

Meget enkelt sceneutstyr, så godt som ingen kostymer - men svært entusiastiske skuespillere som la alt de kunne i fremføringene. Og med tanke på at det her er snakk om at det er unge forfattere og skuespillere, alt er selvskrevet og at det bare har vært noen få ukers innlæringstid og finpuss, ble det en beundringsverdig bra forestilling. Alt fra de virkelig morsomme stykkene til de svært alvorlige. Men alle med snert og gode poenger.
Vi er jo heldige her på skolen som har en teatersal for da er det morsommere å fremføre noe. Men jeg er imponert over hva de har fått til, sier lærer Bøhn som etter forestillingen både kunne takke elever og instruktører.

Nytt tema

En forestilling ble det bare. Kanskje resten av skolen også skal få se. Men fra denne uken er det nytt tema i norskundervisningen. Nå heter det "Avis-i-skolen", og da skal Abildsø-elevene bl.a. ta for seg Nordstrands Blad.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk